Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νίκησε… από τα αποδυτήρια

Νίκησε… από τα αποδυτήρια
Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 - 16:40
Αρθρογράφος: Χρήστος Κουής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΗΣ

Το πολύτιμο πρώτο βήμα στη σειρά των τελικών της Α1 έγινε και ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 71-64 απέναντι στον ΠΑΟ. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκαν με 2-0 στην αρχή του ματς και δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμά τους… Από τότε και έπειτα… δεν κοίταξαν πίσω. Το πρώτο σερί έγινε νωρίς στο ματς, με τον Βεζένκοβ να κάνει με δίποντο το 9-0 και να στέλνει νωρίς τους «πράσινους» στο πάγκο για οδηγίες δίχως αποτέλεσμα. Ο ρυθμός της επίθεσης δεν σταμάτησε, αντιθέτως ο κόουτς Μπαρτζώκας, πρόσεξε τον αργό ρυθμό του Παναθηναϊκού όπως και την απόλυτη αστοχία των παικτών με τους «πράσινους» να μην βρίσκουν σκορ μέχρι τα πρώτα μισά της 1ης περιόδου. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Κασελάκης άνοιξε το σκορ με καλάθι δύο πόντων 5’22” και μείωσε σε 11-2 αποδεικνύοντας περίτρανα πως ο ΠΑΟ έχασε από τα αποδυτήρια και μπήκε χωρίς ψυχολογία στο συγκεκριμένο ματς… Και πως να μπει, μετά το 4-1 που ίσχυε μέχρι τότε, στα μεταξύ τους…

Το μπάσκετ είναι… σκάκι και ο κόουτς ξέρει να παίζει πολύ καλά καθώς, όπως τονίσαμε και παραπάνω, είδε πως η ομάδα δεν απειλείται επιθετικά με τον Νέντοβιτς να είναι εκτός ματς από την άμυνα του Οουόκαπ και τον Φαλ, με το αθλητικό του κορμί να έχει τραβήξει τον Παπαγιάννη εκτός ρακέτας, πέρασε το Σλούκα στο παρκέ. Η κίνηση αυτή δείχνει το «διάβασμα» και την εξαιρετική αντίληψη που έχει ο κόουτς του Θρύλου με τον Έλληνα γκαρντ να δίνει εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό στο ματς και να ανεβάζει την ταχύτητας της επίθεσης. Ο Σλούκας εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία το πλάνο του προπονητή και εκτόξευσε το σκορ από το 13-2 ( 3’58”) στο τελικό 23-4 για την πρώτη περίοδο.

Η έλευσή του στο ματς, έκανε ακόμα πιο εμφανή τον αργό ρυθμό που είχε ο Παναθηναϊκός. Ένα από τα προσόντα του Σλούκα είναι η ταχύτητά του, διότι με αυτή «άνοιξε» τους χώρους για να σκοράρει περισσότερους πόντους η ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα και ουσιαστικά να «καθαρίσει» από την 1η περίοδο, την υπόθεση νίκη για τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης