Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η συγκλονιστική στιγμή του Πρίντεζη στα 2 τελευταία πρωταθλήματα του Θρύλου! (photos, video)

Η συγκλονιστική στιγμή του Πρίντεζη στα 2 τελευταία πρωταθλήματα του Θρύλου! (photos, video)
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 - 12:26
Αρθρογράφος: Στράτος Ζαλούμης
ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΑΛΟΥΜΗΣ

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την ολοκλήρωση της σεζόν και στο Μπάσκετ, με τον Ολυμπιακό να στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας μετά το 3-0 στη σειρά των τελικών απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Φυσικά, θα είναι δύσκολο για όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού να συνηθίσει την επόμενη μέρα χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη στην ομάδα, μιας και ο αρχηγός πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Όπως δεν ήταν εύκολο να γίνει το ίδιο και με τον Βασίλη Σπανούλη, έναν χρόνο πριν.

Ο Πρίντεζης (όπως και ο Σπανούλης, φυσικά) μας χάρισε σπουδαίες στιγμές. Συγκλονιστικές στιγμές. Το έπος της Κωνσταντινούπολης είναι μία από αυτές, αναμφίβολα.

Στα δικά μας μάτια, συγκλονιστικές είναι οι παρόμοιες εικόνες του Γιώργου Πρίντεζη στα δύο τελευταία πρωταθλήματα του Ολυμπιακού. Φανερά συγκινημένος στην απονομή του τίτλου και στις δύο περιπτώσεις, μας έκανε να «λυγίσουμε».

Διαφορετικές περιστάσεις, εννοείται!

Το 2016, ο Πρίντεζης είχε «χάσει» τον πατέρα του και ήταν εμφανώς συγκινημένος. Παρά την τεράστια απώλεια, έπαιξε στους τελικούς κανονικά, έχοντας στο πλευρό του όλη την ομάδα. Και στην απονομή, «λύγισε» κι εκείνος, πολύ λογικά. Έβαλε τα κλάματα και αφιέρωσε το πρωτάθλημα εκεί ψηλά...

Το 2022, πάλι φανερά συγκινημένος, αλλά για διαφορετικό λόγο. Δεν ήταν εύκολο το «αντίο» στο μπάσκετ, δεν ήταν εύκολο το «αντίο» στον Ολυμπιακό, στην οικογένειά σου. Γι’ αυτό και «λύγισε» από συγκίνηση και στην απονομή. Ήταν μία δύσκολη στιγμή. Και για τον ίδιο. Και για τον κόσμο, φυσικά!

Στιγμές που θυμάται και ο ίδιος ο Πρίντεζης για πάντα.

Στιγμές που θα θυμόμαστε κι εμείς. Συγκλονιστικές στιγμές...

Διαβάστε επίσης