Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός ανεβαίνει επίπεδο με Πίτερς! (videos)

Ο Ολυμπιακός ανεβαίνει επίπεδο με Πίτερς! (videos)
Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 - 22:48

Με την απόκτηση του Άλεκ Πίτερς, ο Ολυμπιακός προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην Ευρώπη. Και αυτό, διότι ο Αμερικανός φόργουορντ πρόκειται για παικταρά! Παίκτης, που θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη θέση «4».

Ο Πίτερς είναι «καθαρόαιμος» πάουερ φόργουορντ, που υπό συνθήκες μπορεί να παίξει και στο «3». Μάλιστα, στο «3», λόγω του ύψους του (2,06μ.), διαθέτει πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους του. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, κερδίζει πολλά με την προσθήκη του Αμερικανού.

Πρώτον, ο Πίτερς πρόκειται για «φονιά» από τα 6,75μ. Μπορεί να σκοράρει καλάθι τριών πόντων με κάθε τρόπο. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει εξαιρετικά στο post up παιχνίδι, ενώ είναι πολύ αποτελεσματικός στο «ένας εναντίον ενός», έχοντας καλό χειρισμό της μπάλας. Παράλληλα, έχει βελτιωθεί στο κομμάτι των ριμπάουντ. Την περσινή σεζόν με την Μπασκόνια είχε 3,5-4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Επίσης, έχει υψηλό δείκτη συγκέντρωσης, κάτι που τον βοηθάει να διαβάζει καλά το παιχνίδι.

Πάντως, για να καταλάβετε τι παίκτης είναι ο Πίτερς, σκεφτείτε ότι σε τέσσερις σεζόν στην Ευρωλίγκα, το χειρότερο ποσοστό του στα τρίποντα είναι το 39%, στα δίποντα το 42% και στις βολές το 85%. Μιλάμε για έναν «φονιά», με τον οποίο ο Ολυμπιακός δυναμώνει εξαιρετικά.

Οι περσινοί αριθμοί του: Στην Ευρωλίγκα, σε σύνολο 12 αγώνων, είχε μέσο όρο 23:50 λεπτά συμμετοχής, 9,8 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ. Στο Ισπανικό πρωτάθλημα, σε σύνολο 23 αγώνων, είχε μέσο όρο 26:28 λεπτά συμμετοχής, 10,4 πόντους, 5,5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Δείτε τον εν δράσει:

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης