Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χρειάζεται και λίγο «άστρο»

Χρειάζεται και λίγο «άστρο»
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 - 16:31
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα χτισμένη με απόλυτη μπασκετική λογική. Με απόλυτη μπασκετική σκέψη, ικανή να ωθήσει το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα σε νέα επίπεδα. Ακόμη υψηλότερα από αυτά στα οποία βρίσκεται τώρα. Ο Ολυμπιακός ακολουθεί σε όλα του την μπασκετική λογική. Και για αυτό ανταμείβεται. Ανταμείβεται, με το να απολαμβάνει την αναγνώριση του κοινού. Να απολαμβάνει τον σεβασμό φίλων, αντιπάλων και… εχθρών. Ανταμείβεται με το να έχει ομάδες του ΝΒΑ να κοιτάζουν παίκτες του. Ανταμείβεται με το να μπορεί να δελεάζει καλούς μπασκετμπολίστες, να φορέσουν τη φανέλα του και να έρθουν να παίξουν μπάσκετ εδώ, στο ΣΕΦ.

Ανταμείβεται όμως και με κάτι άλλο: Με «άστρο». Η τύχη, βλέπετε, δεν βοηθάει μόνο τους τολμηρούς. Αλλά -κυρίως- τους ικανούς. Και ο Ολυμπιακός έχει ικανότητα στο να συμπεριφέρεται ως ομάδα σοβαρή, κανονική σε όλα της, με γνώμονα ΠΑΝΤΑ την απόλυτη μπασκετική λογική.

Που το πάμε; Στο θέμα Βεζένκοβ. Χρειάζεται και λίγο… άστρο, για να μη χάνεις παίκτη από το NBA, όταν όλα δείχνουν ότι μπορεί όντως να τον χάσεις. Όταν έρχεται ομάδα από το NBA και χτυπάει την πόρτα, τότε τα πράγματα… ζορίζουν. Εκεί είναι που ο Ολυμπιακός δεν έχασε τα… αυγά και τα καλάθια. Έμεινε ήρεμος. Άρχισε να ενισχύει το ρόστερ του, να αποδεσμεύει και να αντικαθιστά δικούς του παίκτες με -θεωρητικά- καλύτερους. Και περίμενε. Καρτερικά. Δεν πίεσε τον Σάσα, δεν πίεσε τους Κινγκς, δεν πίεσε την τύχη του. Ήταν ήρεμος. Και σοβαρός. Ήταν απόλυτα μπασκετικός, ξανά. Δεν βιάστηκε να αντικαταστήσει τον Σάσα. Λίγες μέρες έμεναν. Περίμενε…

Και όλα δείχνουν ότι ΑΥΤΗ η υπομονή, αυτή η απόλυτη προσήλωση στην μπασκετική λογική και στην μπασκετική προσέγγιση του χτισίματος του ρόστερ του, τον ανταμείβει… Και ο Σάσα εντέλει είναι για να μένει… Έτσι είναι… Χρειάζεται και λίγο «άστρο». Αλλά το «άστρο» συνήθως λάμπει για τους ικανούς…

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης