Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να «βρέχει» τρίποντα!

Να «βρέχει» τρίποντα!
Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 - 09:39

Είχαμε αρχίσει από χθες να κάνουμε μια πρώτη ανάλυση του νέου Ολυμπιακού, με βάση τα όσα εκείνος έχει δείξει έως τώρα, στην προετοιμασία του. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι μια ομάδα η οποία έχει έφεση στο σουτ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περιορίζεται, ή θα περιορίζεται μόνο σε αυτό. Απέναντι σε σφιχτές άμυνες, οι οποίες δεν αφήνουν το σουτ, θα έχει άλλους τρόπους να σκοράρει και αυτό είναι κάτι το οποίο επίσης αποδεικνύει από νωρίς φέτος. Αλλά το χθεσινό (23/9) φιλικό με τη Χάποελ Χολόν και τα 16 τρίποντα του Ολυμπιακού αποτελούν τρανή απόδειξη ότι η ομάδα τη νέα σεζόν θα φροντίζει να «βρέχει» τρίποντα.

Αυτό βέβαια μπορεί να οδηγεί σε δύο δρόμους. Και το πως θα πηγαίνει η βραδιά θα εξαρτάται από το πως θα είναι η βραδιά του κάθε παίκτη που θα παίρνει το ελεύθερο (βάσει σχεδίου) σουτ. Ωστόσο, το τρίποντο είναι θέμα ψυχολογίας. Και αυτοπεποίθησης. Το σουτ γενικότερα είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Και όσο η ομάδα θα τα βάζει, τόσο περισσότερο θα τα βάζει.

Είναι σαφές, όπως και να ‘χει, ότι ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν (θα) είναι φτιαγμένος με τέτοιο τρόπο, ώστε να παίρνει το μάξιμουμ από το σουτ του. Αυτό απαιτεί αρμονική δουλειά σε όλες τις θέσεις και σε όλα τα συστήματα και φυσικά οι παίκτες να κατανοήσουν απολύτως το πλάνο. Ο Ολυμπιακός φέτος θέλει να σκοράρει ακόμη περισσότερο και πλέον το σημαντικό για τον κόουτς είναι να εφαρμόσει μια όσο το δυνατόν καλύτερη ισορροπία, ανάμεσα σε επίθεση και άμυνα.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης