Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο κόουτς Μπαρτζώκας τι λέει για τις εμφατικές νίκες;

Ο κόουτς Μπαρτζώκας τι λέει για τις εμφατικές νίκες;
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:18
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Υπάρχει μια άποψη, ανάμεσα σε ανθρώπους του μπάσκετ, οπαδούς κλπ., η οποία υπαγορεύει πως στην προετοιμασία είναι καλό να μην… πετάς στα σύννεφα. Ακόμη και αν σε αυτή, στα φιλικά εν προκειμένω, κάνεις μεγάλες νίκες, είναι καλό να… μην πετάς στα σύννεφα. Να είσαι προσγειωμένος. Με αυτή την άποψη συμφωνούμε. Τι λέει όμως ο ίδιος ο προπονητής του Θρύλου; Ο κόουτς Μπαρτζώκας τι λέει για τις εμφατικές νίκες; Υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι κάνουν… κακό. Είναι όμως έτσι;

Πιθανώς ο ίδιος θα έλεγε ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Από τη μία μπορεί να φέρουν δυσκολίες, κάνοντας την ομάδα να… αιθεροβατεί. Αλλά, εδώ που τα λέμε, ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι ο Βεζένκοβ, ο Παπανικολάου, ο Σλούκας, ο Μπολομπόι, ο Φαλ (!!), ο Πίτερς και ο Καάνααν, αλλά και γενικά οποιοσδήποτε από τον οργανισμό του Ολυμπιακού, θα… αιθεροβατούσε; Θα το επέτρεπε ποτέ ο προπονητής του Ολυμπιακού… Αμφίβολο… Έως απίθανο.

Ναι. Οι εμφατικές νίκες μπορούν να σε οδηγήσουν σε λάθος μονοπάτι. Αν δεν ξέρεις να τις διαχειριστείς. Ο Ολυμπιακός δεν είναι… άπειρη ομαδούλα. Κάθε άλλο. Και οι νίκες του αυτές, όπως η χθεσινή, άνετη επί του Ερυθρού Αστέρα, μπορούν απλώς να τονώσουν τρομερά την αυτοπεποίθηση της ομάδας και να μην περάσουν λάθος μηνύματα, υπεροψίας. Και εσφαλμένη αίσθηση ανωτερότητας. Ο Ολυμπιακός δεν νικάει επειδή οι αντίπαλοί του… σέρνονται. Αλλά επειδή παίζει μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Αν συνεχίσει έτσι, μόνο κέρδη θα έχει.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Ο «Mister Αυτοπεποίθηση» (video)

Ο «Mister Αυτοπεποίθηση» (video)

Όταν είσαι μέρος ενός τρομερού συνόλου και συνεισφέρεις σταθερά και με συνέπεια σε αυτό, παίρνεις «τα πάνω σου» και κάνεις αυτά…