Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα ρεκόρ του Ολυμπιακού στο ματς στη Θεσσαλονίκη!

Τα ρεκόρ του Ολυμπιακού στο ματς στη Θεσσαλονίκη!
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 - 22:00

Ο Ολυμπιακός επικράτησε me 83-66 του Άρη στη Θεσσαλονίκη, για την 3η αγωνιστική της Basket League, κάνοντας το «τρία στα τρία».

Πέρα από την εκτός έδρας νίκη επί των «κίτρινων», ο Θρύλος πέτυχε και μερικά ρεκόρ στο πρωτάθλημα, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Αναλυτικά, σύμφωνα με τον ΕΣΑΚΕ:

«Ο Κώστας Παπανικολάου επέστρεψε στο ρόστερ του Ολυμπιακού μετά από τραυματισμό και αγωνίστηκε στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη με το οποίο έπεσε χθες η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Basket League. Με αυτήν τη συμμετοχή ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» έφτασε τον Βασίλη Σπανούλη στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος έχοντας από 251 και βέβαια πολύ σύντομα θα ξεπεράσει τον επί σειρά ετών συμπαίκτη του και νυν προπονητή του Περιστερίου bwin.

Ακόμη για τον Ολυμπιακό…

*Ο Κώστας Σλούκας με τις πέντε ασίστ που είχε στο ματς του Nick Galis Hall «σκαρφάλωσε» δύο θέσεις στη λίστα των κορυφαίων πασέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και είναι πλέον 21ος. Έφτασε τις 682 ασίστ και άφησε πίσω του τον Γιάννη Σιούτη (679) και τον Χρήστο Χαρίση (680). Ο διεθνής γκαρντ μέσα από τη 219η εμφάνιση του στην Basket League έφτασε και ξεπέρασε τις 500 εκτελεσμένες βολές έχοντας συνολικά 424/501 (84,63%). Παράλληλα με τα δύο του λάθη, ξεπέρασε τα 300 στην κατηγορία.

*Ο Σάσα Βεζένκοφ με τους 15 πόντους του μπήκε στην πρώτη 30άδα των σκόρερ του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τους 699 και ξεπέρασε τον Τζόνι Ρότζερς που είχε 692 στη διετία 1997-99.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έφτασε για δεύτερη φορά στις τρεις αγωνιστικές σε επίδοση 15+ πόντων χωρίς να έχει λάθος στη στατιστική του. Χθες είχε 15 και στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα 20 πόντους.

*Ο Τόμας Ουόκαπ έγινε ο 6ος ξένος πασέρ του Ολυμπιακού στην Basket League. Ο Αμερικανός με τις έξι ασίστ που είχε στον αγώνα με τον Άρη, έφτασε τις 128 και άφησε πίσω του τον Λιν Γκριρ που είχε 125 στη διετία 2007-09 και τον Ζάρκο Πάσπαλι που είχε 126 στη διετία 1992-94.

Ο Ουόκαπ είχε για δεύτερη φορά συντελεστή τουλάχιστον +5 στην αναλογία ασίστ/λαθών. Χθες είχε +5 (6/1) ενώ είχε +10 στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα. Ο Αμερικανός παράλληλα, με τους πέντε πόντους του ξεπέρασε τους 200 στην 34η εμφάνιση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Ο Τζόελ Μπόλομποϊ σημείωσε την τρίτη 70%+ επίδοση στα δίποντα μεταξύ των παικτών που δεν είχαν στατιστικό λάθος, αφού είχε 5/7.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δημιουργίας στο παιχνίδι του, καταγράφοντας 32 ασίστ στη στατιστική του και σημειώνοντας νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 29 που είχε στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα. Παράλληλα ισοφάρισε το μεγαλύτερο επιμέρους σκορ σε αυτήν την κατηγορία με το +15 που έκανε –ο Άρης είχε 17- αφού το ίδιο είχε και στην Πάτρα (14-29).

*Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Άρης είχαν από 11 κλεψίματα ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση αφού τόσα έκαναν ο Άρης στην 1η και το Περιστέρι bwin στη 2η αγωνιστική».

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

ΟΛΟΙ κόκκινα! (video)

ΟΛΟΙ κόκκινα! (video)

Επικό βίντεο-μήνυμα από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ενόψει του μεγάλου ματς με την Μονακό.