Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ιωνικός-Ολυμπιακός: Έβαλε πολλά, δέχθηκε πολλά στο ημίχρονο

Ιωνικός-Ολυμπιακός: Έβαλε πολλά, δέχθηκε πολλά στο ημίχρονο
Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022 - 16:31

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άλλαξε τα 4/5 της πεντάδας του, με την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Μόνο ο Ουόκαπ έμεινε στο παρκέ και το σχήμα κόντυνε λιγάκι, με Σλούκα, Λαρεντζάκη. Μέσα Πίτερς και Μπολομπόι. Ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή να ρολάρει καλύτερα στην επίθεση, ενώ άρχισε να παίρνει με μεγαλύτερη συνέπεια και τα αμυντικά ριμπάουντ. Το σημαντικό ήταν ότι η ομάδα του Μπαρτζώκα άρχισε να είναι καλύτερη στο αμυντικό τρανζίσιον, κόβοντας αιφνιδιασμούς του Ιωνικού.

Αμυντικά συνολικά, η ομάδα του Πειραιά συνέχιζε να έχει προβληματάκια και να δίνει μερικές εύκολες επιθέσεις στον Ιωνικό, ο οποίος δεν τις εκμεταλλευόταν στο έπακρο, αρχίζοντας να χάνει περισσότερα σουτ από την περιφέρεια. Επιθετικά, οι «ερυθρόλευκοι» δούλευαν αρκετά καλά, αλλά ο Μπαρτζώκας είχε παράπονα από τις αμυντικές προσαρμογές των παικτών του. Δύο γρήγορα φάουλ του Μπολομπόι στον Μαυροκεφαλίδη, τον έστειλαν γρήγορα στον πάγκο για να γυρίσει στο ματς ο Φαλ. Εκεί άρχισε να περνάει περισσότερο η μπάλα, με τον Θρύλο λίγο πριν τα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου να φτάνει στο +10, 29-39. Το τρίποντο του Πίτερς σε εκείνο το σημείο, έστειλε τον Ολυμπιακό πάνω από τους 40 πόντους.

Ο Θρύλος προηγήθηκε και με +14, στο 31-45, αλλά ο Ιωνικός άρχισε να βγάζει αντίδραση και προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά. Προσωρινά το κατάφερε, αφού ο Θρύλος ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +13, πιάνοντας και τους 50 πόντους, με τρίποντο του Λαρεντζάκη, 2 λεπτά πριν το ημίχρονο. Στη «δύση» του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός άρχισε να… πέφτει.

Είχε 50 πόντους ενεργητικό, πολλούς ομολογουμένως, αλλά και 41 παθητικό… Επίσης πολλούς! Και με τη διαφορά να έχει πέσει πάλι σε μονοψήφια διαφορά και να μπορεί να πάει και στους 7 ή τους 6, λίγο πριν ‘βγει’ το ημίχρονο, ήταν σαφές ότι το ματς μόνο… καθαρισμένο δεν ήταν, για τον Ολυμπιακό. Κακό αντιαθλητικό φάουλ του ΜακΚίσικ σε εκείνο το σημείο, έδωσε… μπόνους στον Ιωνικό. Τρομερά παράπονα συνολικά, του κόουτς των Πειραιωτών, για την άμυνα της ομάδας του. Το 43-50 ως αποτέλεσμα ημιχρόνου έδειχνε το σαφές θέμα που είχε ο Θρύλος, αμυντικά.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης