Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα πάει ψηλά, γιατί…

Θα πάει ψηλά, γιατί…
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 - 13:29

Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ έχει μπει στη φετινή σεζόν με κεκτημένη ταχύτητα. Από πέρυσι έχει κρατήσει τα θετικά του στοιχεία (για παράδειγμα και μεταξύ άλλων: Λαρεντζάκης, Βεζένκοφ) και τα έχει πάει σε υπερθετικό βαθμό, ενώ παλεύει, παράλληλα, να εξαλείψει τα αρνητικά στοιχεία, τα οποία μπορεί να τον κρατούν πίσω. Ο Θρύλος θέλει να επιστρέψει στο Final 4 και να διεκδικήσει την κούπα ξανά. Και έχει όλα τα φόντα, για να το επιτύχει.

Αναλύουμε τους τρεις βασικούς άξονες της φετινής «συνταγής» του Ολυμπιακού στο μπάσκετ. Μια «συνταγή» με… γλυκό φινάλε, ελπίζουμε όλοι.

1) Ο «κορμός»: Ο Ολυμπιακός βασίζεται και φέτος, σε γνωστά πρόσωπα. Πρόσωπα τα οποία είναι γνώστες α) της ομάδας, β) της νοοτροπίας, γ) των απαιτήσεων, δ) του προπονητή και των μεθόδων του. Και μέσα σε αυτό τον «κορμό» βάζουμε και τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει την ομάδα ψηλά του.

2) Η στήριξη στις μεταγραφές: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν προχωρά… ελαφρά τη καρδία σε αλλαγές. Μπορεί να βάλει πρόσωπα λίγο πιο πίσω στο ροτέισον και να βγάλει άλλα μπροστά. Αναλόγως με τη φόρμα και τη συνολική προσαρμογή του καθενός. Αλλά δεν… παίζει Τζένγκα με την ομάδα του. Να βαζω-βγάζει τουβλάκια και να… παρακαλάει να μείνει η ομάδα του… όρθια.

3) Ο Ολυμπιακός δεν υποτιμά καμία νίκη. Νίκησε μόλις πριν δύο ημέρες την Άλμπα και το κλίμα στον Πειραιά είναι… πολεμικό. Με την καλή έννοια. Εννοούμε ότι η ομάδα είναι σε εγρήγορση και δεν θεωρεί ότι νίκησε… ομάδα παιδικού. Δεν υποτιμά κανέναν αντίπαλο, ξέρει ότι κάθε ματς είναι «μάχη» και το παλεύει μέχρι τέλους. Όταν βγαίνει και το πλάνο, όλα πάνε όπως πρέπει.

Τρεις βασικοί άξονες για τον Ολυμπιακό και το ενδεχόμενο επιτυχίας του φέτος, είναι οι παραπάνω. Ο Θρύλος ξέρει καλά ότι το έργο του είναι δύσκολο. Αλλά είναι έτομος… Έτοιμος και θέλει να πάει ψηλά.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης