Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Χάινς απέναντι στην παρέα και τις αναμνήσεις του (video)

Ο Χάινς απέναντι στην παρέα και τις αναμνήσεις του (video)
Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023 - 22:15

Κατά γενική ομολογία, ο Κάιλ Χάινς αποτελεί έναν άνθρωπο που δεν έχει εχθρούς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σε ηλικία 36 ετών, διανύει την 11η (!) διαδοχική του σεζόν στην Euroleague, αποτελώντας αδιαμφισβήτητα τον κορυφαία σέντερ την περασμένης δεκαετίας. Μπορεί και συνεισφέρει ακόμη με την εμπειρία και την ποιότητα του, γεγονός που θα προσπαθήσει να κάνει και με τον Ολυμπιακό. Την ομάδα που τον ανέδειξε στην μεγαλύτερη σκηνή, ώστε αργότερα να καθιερωθεί ως ένας θρύλος της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στο Λιμάνι βρέθηκε το μακρινό 2011, όταν οι αφοί Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να υλοποιήσουν την ολική αναδόμηση της ομάδας, με νεαρούς, ταλαντούχους και επί των πλείστων άσημους παίκτες. Πραγματοποίησε λοιπόν το ταξίδι από την Γερμανία (Μπάμπεργκ) στην Ελλάδα, με σκοπό να συνεργαστεί με τον αείμνηστο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Όντας τότε 25 χρονών, κατέγραψε 22 συμμετοχές εκτός των τυχών, με μ.ο. 9,8 πόντους και 4,5 ριμπάουντ. Ήταν καταλυτικός για την μυθική «άλωση» της Πόλης και έκτοτε μπήκε στην καρδιά όλων των ΓΑΥΡΩΝ.

Την ερχόμενη σεζόν έμελλε να συνεργαστεί με το μεθαυριανό (02/02) του αντίπαλο, τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Στο πλευρό του διατήρησε τα καλά νούμερα στο σκοράρισμα και ανέβασε ακόμη περισσότερο τις αμυντικές του επιδόσεις. Ως κοντός – ψηλός (1,98), βελτίωσε το ριμπάουντ του και έκανε ουσιαστικά την δουλειά ενός «θηρίου τσέπης». Πρόσφατα δε, ο Βασίλης Σπανούλης που υπήρξε συμπαίκτης του, τον έφερε σαν παράδειγμα στους παίκτες του στο Περιστέρι, για το ομαδικό του πνεύμα που έβαζε πάνω από τα ατομικά νούμερα. Αυτός ήταν ο Χάινς στον Ολυμπιακό και έτσι εκτόξευσε τις μετοχές του.

Έτσι, αφού κατέκτησε με την πιο τρελή παρέα του ευρωπαϊκού μπάσκετ το πρωτάθλημα Ελλάδος και back to back την Euroleague, συνέχισε την μυθική του καριέρα στο εξωτερικό. Επτά διαδοχικές σεζόν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχα και την τελευταία τριετία στο Μιλάνο, πλάι στον Ετόρε Μεσίνα. Παράλληλα διατηρεί σαν χόμπι ένα από τα κορυφαία πόντκαστ αναφορικά με την Euroleague, όπου πρόσφατα φιλοξένησε τον Αϊζάια Κάνααν, συζητώντας για τον Θρύλο.

Την Παρασκευή αντιμετωπίζει για πολλοστή φορά τον Ολυμπιακό, στο «Mediolanum Forum», όπου θα συναντήσει καλούς του φίλους. Απέναντι στους Πίτερς, Μπολομπόι (σ.σ. ΤΣΣΚΑ), Μπαρτζώκα, Σλούκα και Παπανικολάου, θα δώσει μία ακόμη μάχη, αλλά προπάντων θα βρει λίγο χρόνο να συζητήσει ιστορίες από τα παλιά. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι αναμνήσεις δεν «ξεθωριάζουν» ποτέ…

Διαβάστε επίσης