Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Γουόκαπ ντύθηκε Σλούκας και οι δυο τους «σερβίρουν» στην EuroLeague (stats)

Ο Γουόκαπ ντύθηκε Σλούκας και οι δυο τους «σερβίρουν» στην EuroLeague (stats)
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 - 23:50

Κάθε εβδομάδα επιβεβαιώνεται πως ο Ολυμπιακός αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη ομάδα της φετινής λίγκας, γεγονός που αποδεικνύεται από τις επίσημες στατιστικές. Καταλυτική είναι η παρουσία του Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος πέραν από υποψήφιος κορυφαίος αμυντικός (σ.σ. πρώτος στα κλεψίματα), αποτελεί και έναν εκ των κορυφαίων πασέρ.

Για να αντιληφθεί κανείς την δουλειά που κάνει ο Αμερικανός γκαρντ στο δημιουργικό κομμάτι, αρκεί να ρίξει μία ματιά στα νούμερα του. Βρίσκεται στην τρίτος στην λίστα με τις περισσότερες assist (152), όντας μοναχά μία θέση μακριά από τον Κώστα Σλούκα (153). Από πάνω τους ο Ντάριους Τόμπσον, ο οποίος διανύει πολύ θετική σεζόν με την φανέλα της Μπασκόνια (182).

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της επιτυχίας, αρκεί να αναλογιστεί το γεγονός ότι ο Γουόκαπ βρίσκεται ψηλότερα από παραδοσιακά καλούς playmakers. Χαρακτηριστικά πραδείγματα ο Μίλος Τεόντοσιτς (147), ο Νικ Καλάθης (136), αλλά και ο Νίκολας Λαπροβίτολα (130). Φυσικά, η ερυθρόλευκη κυριαρχία στην εν λόγω στατιστική, αποτελεί έργο Μπαρτζώκα και της… απίθανης κυκλοφορίας της μπάλας, η οποία έχει κερδίσει τον θαυμασμό ολόκληρης της «Γηραιάς Ηπείρου».

Αντώνης Νιανιάς

Διαβάστε επίσης