Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πληγώθηκε» από το τρίποντο και ηττήθηκε στο Βελιγράδι

«Πληγώθηκε» από το τρίποντο και ηττήθηκε στο Βελιγράδι
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 - 22:52

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στο Βελιγράδι εν απουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση και γνώρισε την 9η φετινή του ήττα στην EuroLeague. Hττήθηκε από την Παρτιζάν με σκορ 90-75, όντας τρομερά άστοχος πίσω από τα 6,75μ. (11%) και παίζοντας κακή άμυνα για τα δικά του, φετινά δεδομένα. Το ρεκόρ πλέον γράφει 21-9 και έπειτα από 30 αγωνιστικές παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στους διακριθέντες ο Τόμας Γουόκαπ (8 πόντου και 9 ασίστι), αλλά και ο Μουσταφά Φαλ (13π. και 6 ριμπάουντ).

Ο αγώνας:

Με την κλασική πεντάδα (Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Φαλ) ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός, υπό τις οδηγίες του Χρήστου Παππά (ο Γιώργος Μπαρτζώκας απουσίαζε λόγω ίωσης). Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν συγκεντρωμένοι στο ματς και το... πλήρωσαν, καθώς η Παρτιζάν κατάφερε να σκοράρει 27 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (27-22, 10') και να βρεθεί σε θέση οδηγού, αλλά και να επιβάλει τον ρυθμό της.

Οι Πειραιώτες έδειξαν να χάνουν τη συγκέντρωσή τους στη συνέχεια. Αρκετά λάθη στην επίθεση, έφεραν τον Θρύλο ακόμα πιο πίσω στο σκορ, σε ένα δεκάλεπτο στο οποίο οι Σέρβοι είχαν επιμέρους σκορ 21-12. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι παίκτες του Παππά έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με 0/12 τρίποντα. Έτσι, ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια στο -14, έχοντας μπροστά του ένα πολύ δύσκολο έργο.

Με την έλευση του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε εντελώς διαφορετικός και κατόρθωσε να επανέλθει στο παιχνίδι. Έχοντας τον Τόμας Γουόκαπ σε εξαιρετική ημέρα, τόσο σε άμυνα όσο και σε δημιουργία (εννέα ασίστ μέχρι εκείνο το σημείο) έτρεξε ένα εντυπωσιακό 8-2 και έπειτα από διαδοχικά καλάθια του Κάνααν, αλλά και διείσδυση του Βεζένκοβ έφτασε να κυνηγάει από το -4. Ακολούθησε αντίδραση από την Παρτιζάν η οποία πήρε και πάλι κεφάλι με δικό της σερί 6-0, φτάνοντας ξανά στο +10, τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου. Εν τέλει με ένα μίνι ξέσπασμα του Σλούκα, με τρεις συνεχόμενους προσωπικού πόντους, ο Θρύλος μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 60-52.

Στην τελευταία περίοδο ο Θρύλος συνέχισε να μάχεται και στο πρώτο τρίλεπτο πήρε καλό βαθμό. Ο ΜακΚίσκ με 5 προσωπικούς του πόντους χαμήλωσε την διαφορά στο -7, πετυχαίνοντας το πρώτο(!) τρίποντο για την ομάδα μας (65-58). Δυστυχώς οι παίκτες του Χρήστου Παππά δεν κατόρθωσαν να μείνουν πνευματικά συγκεντρωμένοι βλέποντας τους Σέρβος να πετυχαίνουν τρία διαδοχικά καλάθια και να εκτοξεύουν το προβάδισμα στο +13, σε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν με την second unit. Απαντήσεις δεν βρέθηκαν και ο Πάντερ με δικό του σουτ πίσω από τα 6,75 έδωσε άλλες διαστάσεις στο σκορ, γράφοντας το 79-63 4'43'' πριν το τέλος. Αυτή φαίνεται να ήταν και η χαριστική βολή. Στα εναπομείναντα λεπτά οι πρωτοπόροι δεν κατόρθωσαν να βρουν αντίδραση, τα χρονικά περιθώρια στένεψαν και εν τέλει γράφτηκε το τελικό 90-75.

Tα δεκάλεπτα: 27-22, 48-34, 60-52

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης