Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το τέταρτο Final-4 του Μπαρτζώκα, το τρίτο με τον Ολυμπιακό!

Το τέταρτο Final-4 του Μπαρτζώκα, το τρίτο με τον Ολυμπιακό!
Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 - 12:43

Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε. Πέτυχε το μεγάλο του στόχο από την αρχή της σεζόν. Την πρόκριση στο Final-4 της Euroleague, για δεύτερη διαδοχική φορά. Με 3-2 νίκες επί της Φενέρμπαχτσε στα πλέι οφ, οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν το εισιτήριο για το Κάουνας, όπου θέλουν να σηκώσουν το τέταρτο τους ευρωπαϊκό!

Αυτό θα είναι το 12ο Final-4 που θα συμμετάσχει η ομάδα του Πειραιά. Ωστόσο, θα είναι και το τέταρτο στην προπονητική καριέρα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Υπενθυμίζουμε, μάλιστα, ότι ο Μπαρτζώκας είναι και ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατάφερε να κατακτήσει τον βαρύτιμο τίτλο της Euroleague, το 2013 στο Λονδίνο.

Εκτός από το 2013, ο «σκακιστής» Μπαρτζώκας βρέθηκε και πέρυσι στο Final-4, στο Βελιγράδι. Τρεις φορές, δηλαδή, με τον Θρύλο, ενώ το 2016, είχε προκριθεί στην τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ως προπονητής της Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Μάλιστα, το αξιοσημείωτο στις προκρίσεις αυτές του Μπαρτζώκα είναι, πως ήρθαν από Game 5! Και τις τέσσερις φορές, οι ομάδες του Έλληνα κόουτς πήραν το εισιτήριο με 3-2 στη σειρά των πλέι οφ.

Ο Μπαρτζώκας είναι «οδηγός» του Θρύλου προς το ευρωπαϊκό. Ένας εξαιρετικός προπονητής, από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, ο οποίος έχει «φτιάξει» μια ομάδα που άπαντες θαυμάζουν. Ο Ολυμπιακός παίζει απίστευτο μπάσκετ, σύγχρονο, απολαυστικό. Και αυτό έχει τη «σφραγίδα» του Μπαρτζώκα!

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης