Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι πεινασμένοι σκύλοι του Μπαρτζώκα και το μπάσκετ για σεμινάριο!

Οι πεινασμένοι σκύλοι του Μπαρτζώκα και το μπάσκετ για σεμινάριο!
Σάββατο, 20 Μαΐου 2023 - 10:28

Όταν οι ιστορικοί μέλλοντος θα προσπαθήσουν να καταγράψουν αυτά που έχει πετύχει ο μπασκετικός Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα, το σίγουρο είναι πως δεν θα πλήξει. Τα... πεινασμένα σκυλιά του Μπαρτζώκα… κατασπάραξαν τη Μονακό και η Ευρώπη παραμιλάει για αυτούς ξανά.

Ως πεινασμένα σκυλιά είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του ο Τόμας Ουόκαπ σε δηλώσεις που είχε κάνει μία μέρα πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα. Ο συγκεκριμένος παίκτης αποτελεί τον πλέον τέλειο εκφραστή αυτού που είπε και το πλέον τέλειο παράδειγμα για την κατηγορία: παίκτης ομάδας.

Ό,τι και να πει κανείς γι' αυτή την έκδοση του μπασκετικού Ολυμπιακού, είναι λίγο. Είναι απόλαυση να τους βλέπεις να βουτάνε στο παρκέ για μια χαμένη μπάλα. Είναι απόλαυση να βλέπεις άπαντες να πασχίζουν για να βγει μια άμυνα. Είναι απόλαυση να βλέπεις πως εναλλάσσονται από ματς σε ματς, ή ακόμα και από 10λεπτο σε 10λεπτο, οι πρωταγωνιστές. Όλοι οι παίκτες της 12άδας μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Κι αυτό είναι σπάνιο και παράλληλα κάνει την ομάδα ακόμα πιο απολαυστική. Βασικά την κάνει αυτό ακριβώς που μόλις αναφέρθηκε, ΟΜΑΔΑ. ΟΜΑΔΑΡΑ.

Eκεί φάνηκε το μέταλλο αυτής της ομάδας, όταν είχε στραβώσει άσχημα το ματς. Αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο, εμφανίστηκε ο Θρύλος. Οι μάγκες του Γιώργου Μπαρτζώκα που έχουν σαρώσει τα πάντα στο διάβα τους, πήραν τη Μονακό από το χεράκι και την… ξενάγησαν στο Κάουνας.

Της έδειξαν το απόλυτο μπάσκετ, που πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια, αυτό που χαζεύαμε κάθε εβδομάδα στην Ευρωλίγκα. Η 3η περίοδος θα μείνει στην ιστορία. Όπως έχουν μείνει τόσες και τόσες ανατροπές με αυτή στην Κωνσταντινούπολη να βρίσκεται στην κορυφή.

Το 27-2 με το οποίο ολοκληρώθηκε το δεκάλεπτο δεν έχει γίνει ποτέ. Και αν κάποιος την επαναλάβει αυτός θα είναι ο Ολυμπιακός. Ήταν το δεκάλεπτο της ηδονής για τους φίλους της ομάδας και του τρόμου για τους αντιπάλους του και… τώρα Ρεάλ, με έναν και μόνο στόχο την κούπα και το 4ο αστέρι.

Διαβάστε επίσης