Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μόνο έτσι! Τον «καθάρισαν»!

Μόνο έτσι! Τον «καθάρισαν»!
Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023 - 23:14

Ο Ολυμπιακός πάλεψε στο ΟΑΚΑ απέναντι στην τραγική διαιτησία, έδωσε τη δική του «μάχη», όμως ήταν αδύνατο να βγει νικητής, μετά από τα εγκλήματα εις βάρος του, τα οποία θύμησαν εποχές Βασιλακόπουλου!

Με το... έτσι θέλω η σειρά των τελικών της Basket League πήγε στο 1-1 και ο Θρύλος καλείται να δείξει την Κυριακή στον «εξασφύριχτρο» τι σημαίνει Πειραιάς στο Game 3.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε συγκεντρωμένος και το... πλήρωσε, μένοντας πίσως με 11 πόντους (15-4). Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να μειώσουν στους 4 πόντους (17-13) λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, όμως οι διαιτητές με μία αστεία απόφαση έδωσαν αντιαθλητικό στον Γουόκαπ. Έτσι, οι Πειραιώτες αντί να μειώσουν ακόμα περισσότερο, είδαν τον Παναθηναϊκό να κάνει ένα μικρό σερί και να κλείνει την πρώτη περίοδο στο +12 (25-13). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έχασαν την ψυχραιμία τους. Άλλωστε περίμεναν ότι θα έχουν να κάνουν και με κακή διαιτησία. Με οδηγό τον εξαιρετικό Γουόκαπ που κάλυψε επάξια το κενό του Σλούκα, ο Θρύλος έσφιξε την άμυνά του, πάτησε το γκάζι και με ένα επιμέρους 22-8 στη δεύτερη περίοδο πήρε τα ηνία του ματς για να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 33-35 και να βάλει τους γηπεδούχους σε ρόλο κυνηγού, έπειτα από ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο, στο οποίο οι Πειραιώτες κυριάρχησαν και στις δύο πλευρές του παρκέ.
Το να είναι ο Ολυμπιακός σε θέση οδηγού δεν άρεσε στην τραγική διαιτητική τριάδα, η οποία στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου φρόντισε να... καθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες τον πρώτο σκόρερ του Θρύλου, τον Τόμας Γουόκαπ στα 9'20'' για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ο Αμερικανός γκαρντ αποβλήθηκε από το παιχνίδι με τεχνική ποινή. Ο Γουόκαπ είχε χρεωθεί με ένα αντιαθλητικό-εφεύρεση από το πρώτο μέρος του ματς, ενώ στο τρίτο δεκάλεπτο δέχτηκε ακόμη μία τεχνική ποινή η οποία... δεν υπάρχει! Ο Θρύλος πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του κόντρα στα αίσχη, όμως είδε τον Βεζένκοφ να αποχωρεί λίγο πριν το φινάλε του τρίτου μέρους, λόγω τραυματισμού και να μην επιστρέφει ξανά στο παρκέ. Έτσι, ο «εξασφύριχτρος» βρέθηκε να προηγείται με 51-50 (30'). Στο τελευταίο μέρος του αγώνα, ο Θρύλος έμεινε κοντά στο σκορ, όμως με τις απουσίες των Γουόκαπ, Βεζένκοφ και Σλούκα και με τα εγκλήματα της διαιτησίας, δεν κατάφερε να πάρει το «διπλό».

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-13, 33-35, 51-50, 67-65.

Διαβάστε επίσης