Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σφαιρόπουλος: «Θωρακίζεται ο Ολυμπιακός με τον Μιλουτίνοφ»

Σφαιρόπουλος: «Θωρακίζεται ο Ολυμπιακός με τον Μιλουτίνοφ»
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 - 22:36

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μετράει πλέον αντίστροφα για την επιστροφή του στον αγαπημένο του Ολυμπιακό και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για τη συμφωνία των Πειραιωτών με τον Σέρβο σέντερ. Ακόμη αναφέρθηκε στον Κώστα Παπανικολάου και στην απόφαση του Κώστα Σλούκα να μην αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Αναλυτικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε:

«Ο Ολυμπιακός έχει έναν βασικό κορμό και τη φιλοσοφία του προπονητή του όλα αυτά τα χρόνια και κοιτάζει να καλύψει τις θέσεις που χρειάζονται για να γίνει ακόμη πιο ισχυρός. Προχωράει τα ανοιχτά θέματα και είναι κοντά να κλείσουν μερικά μέτωπα. Με τον Νικόλα θωρακίζεται ακόμη περισσότερο στη ρακέτα. Ο Φαλ σίγουρα κάνει τη διαφορά, αλλά ο Μιλουτίνοφ είναι ένας αθλητής που μπορεί να σουτάρει και να πασάρει. Είναι λίγο πιο ευέλικτος. Το πιο πιθανόν είναι να παίζουν εναλλάξ αν κι αυτό εξαρτάται πάντα απ’ τον αντίπαλο. Ο Νίκολα ξέρει που θα έρθει. Έχει μεγαλώσει στον Ολυμπιακό και έρχεται πιο γεμάτος για να προσφέρει», δήλωσε αρχικά για τον Σέρβο σέντερ.

Για τον Κώστα Παπανικολάου: «Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες, αλλά ο Κώστας είναι ένα παιδί που δίνει και την ψυχή του για την ομάδα, συν ότι αγωνίζεται χρόνια στον Ολυμπιακό. Πέρα απ’ την προσφορά του στο μπάσκετ, είναι τα αποδυτήρια, είναι η ψυχή και ο χαρακτήρας του γιατί είναι καλό παιδί. Παίζει ρόλο μεγάλο στη χημεία ο Κώστας. Έκανε τρομερή χρονιά και μπράβο του. Έδειξε στοιχεία που όταν τον χρειάστηκε η ομάδα ήταν πάντα παρών.

Ανταποκρίθηκε στον ρόλο του 100%. Στην άμυνα είναι παντού και στην επίθεση διαβάζει την επίθεση και είναι η εικόνα που συνδέει όλους τους παίκτες μεταξύ τους. Εγώ από τον Ολυμπιακό έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Ο Κώστας τότε έπρεπε να τον πάρουμε στην ομάδα από το ΝΒΑ, παρόλο που είχε δύο τραυματισμούς που τον πήγαν πίσω».

Για τον Κώστα Σλούκα και την Εθνική: «Αυτοί οι παίκτες που παίζουν πολλά χρόνια, έχουν δείξει ότι συνεισφέρουν εδώ και χρόνια στην Εθνική. Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση αυτό. Έχει συμβεί κι άλλες φορές, όταν το σώμα είναι κουρασμένο, ή όταν είσαι πνευματικά κουρασμένος, κάποια στιγμή μπουκώνεις και θες να ξεκουραστείς.

Τα παιδιά είναι άνθρωποι. Μπορεί να χρειαστούν ένα διάλειμμα. Όλοι έχουν αυτό το δικαίωμα. Αυτή η κατάσταση μπορεί να συμβεί στον καθένα. Νομίζω ότι όλοι δικαιούνται ένα μπρέικ στην δύσκολη καριέρα που έχουν, ειδικά όταν μεγαλώνεις. Είμαι σίγουρος ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να βρίσκεται εκεί».

Για την Εφές και τον Αταμάν στον Παναθηναϊκό: «Όπως ξέρεις ήμουν υποψήφιος αλλά τελικά προτίμησαν ένα Τούρκο προπονητή. Τώρα αν ήταν λόγο χώρας, δεν το γνωρίζω.

Ο Εργκίν (Αταμάν) θυμάμαι ότι όταν είχε υπογράψει, η Εφές είχε τερματίσει τελευταία, αλλά μόλις πήγε έκανε αναδόμηση και μέσα σε λίγα χρόνια κατέκτησε την κορυφή. Το ίδιο ποντάρουν και στον Παναθηναϊκό, για να κάνει το come back η ομάδα. Θα είναι ενδιαφέρον και καλό για το ελληνικό μπάσκετ να γίνει ξανά ισχυρός. Μάλιστα, τα ονόματα που έχει κλείσει είναι δυνατά και υψηλού επιπέδου».

Διαβάστε επίσης