Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ίγκνας Μπραζντέικις: Ένας κλασικός «παίκτης Μπαρτζώκα»! (video)

Ίγκνας Μπραζντέικις: Ένας κλασικός «παίκτης Μπαρτζώκα»! (video)
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 - 10:24

Στο Λιμάνι θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ίγκνας Μπραζντέικις, όπως όλα δείχνουν, καθώς η Ζαλγκίρις Κάουνας αποδέχτηκε την πρόταση του Ολυμπιακού.

O Λιθουανός άσος ήταν τελικά το τελευταίο κομμάτι του παζλ που έφτιαξαν φέτος στον Πειραιά. Χρειάστηκαν, βέβαια, 500.000 δολάρια που μπήκαν στο ταμείο της λιθουανικής ομάδας, ώστε να αφήσει τον 24χρονο γκαρντ - φόργουορντ να υπογράψει συμβόλαιο στους νταμπλούχους Ελλάδας (πιθανότατα για 2+1 χρόνια) έναντι περίπου 900.000 ευρώ το χρόνο.

Η μετακίνηση του Μπραζντέικις μονό με καλό μάτι πρέπει να την πάρει κανείς, καθώς πρόκειται για έναν μπασκεμπολίστα, που αποκαλούμε «παίκτη» Μπαρτζώκα. Με ύψος 2.01 θα δώσεις μεγάλο μέγεθος στην περιφέρεια, παίζοντας στο "2", έτοιμος να ποστάρει κοντύτερους αντιπάλους και δημιουργώντας συνεχόμενα μις-ματς, η ανισορροπία στην άμυνα που στέκεται απέναντι του. Μπορεί να υπηρετήσει την άμυνα με αλλαγές, που ο Ολυμπιακός παίζει συχνά αφού έχει το κορμί να μαρκάρει ψηλότερα κορμιά.

Επίσης, ο Λιθουανός άσος έχει εξαιρετική κίνηση, χωρίς την μπάλα, είτε κόβοντας από την κορυφή της ρακέτας, είτε από την βασική γραμμή, ενώ μπορεί να βγάλει προσωπικά μακρινά σουτ, ακόμα και υπό πίεση. Είναι ένα πασπαρτού για τον προπονητή, αφού παίζει και στο "3", ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει και ένα ελαφρύ τεσσάρι σε σχήματα με ένα κλασικό σέντερ...

Σε όλα αυτά μπορούμε να προσθέσουμε και τη γνώση του για την δυναμικής της Ευρωλίγκας, χωρίς να χρειαστεί μεγάλο χρόνο προσαρμογής. Φυσικά, όπως όλοι θα κριθούν στο γήπεδο, ωστόσο, και στην περίπτωση του Μπραζντέικις ο Μπαρτζώκας προτίμησε έναν παίκτη ο οποίος ξέρει που έρχεται. Ο,τι συνέβη δηλαδή με Μιλουτίνοφ, Γκος και Σίκμα. Οι επιλογές ήταν σίγουρες, το ρίσκο μηδενικό και μένει να δούμε αν τελικά όλα τα κομμάτια θα μπουν στη θέση τους και το παζλ δεν θα έχει ατέλειες.

Διαβάστε επίσης