Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μποζίκας: «Ο Μπραζντέικις είχε πολλά υπέρ σε σχέση με άλλες περιπτώσεις που εξετάζαμε»

Μποζίκας: «Ο Μπραζντέικις είχε πολλά υπέρ σε σχέση με άλλες περιπτώσεις που εξετάζαμε»
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 09:59

Για τη μεταγραφή του Ιγκνας Μπραζντέικις στον Ολυμπιακό μίλησε ο Γιώργος Μποζίκας στο ΕΟΚ Web Radio. Ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Θρύλο δήλωσε: «Ήταν γνωστό, ότι ήμασταν στην αγορά και ψάχναμε έναν παίκτη για να μας δώσει βάθος στο ρόστερ και έναν παίκτη που μπορεί να μετακινηθεί σε διαφορετικές θέσεις. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την επιλογή που κάναμε. Ο Μπραζντέικις είναι σε πολύ καλή ηλικία, έχει εμπειρία Euroleague, έπαιξε πέρυσι σε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα, έπαιξε πλέι οφ. Θεωρούμε, ότι είναι έτοιμος να έρθει στο σύστημά μας και να προσαρμοστεί με τα στοιχεία που έχει. Η περίπτωση του Μπραζντέικις είχε πολλά υπέρ σε σχέση με άλλες περιπτώσεις που εξετάζαμε. Θα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αγωνιστικά».

Ο βοηθός προπονητή των «ερυθρόλευκων» στάθηκε και στην καλοκαιρινή προετοιμασία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το τουρνουά της Κύπρου ήταν ουσιαστικά τα πρώτα μας φιλικά, γιατί πριν δεν ήμασταν σε θέση να έχουμε το ρόστερ, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάποια παιχνίδια. Είχαμε παίξει δύο φορές από τρία δεκάλεπτα με την Αρμάνι, όπου και οι δύο ομάδες είχαμε πάρα πολλές απουσίες κι ένα φιλικό με τον Προμηθέα, που δεν ολοκληρώθηκε. Η προετοιμασία μας φέτος είχε πάρα πολλά προβλήματα, ήταν η πρώτη φορά που αντιμετωπίζαμε μια τέτοια κατάσταση, ήμασταν η ομάδα με τους περισσότερους παίκτες στο Παγκόσμιο. Αν προσθέσουμε και κάποιους μικροτραυματισμούς στην προετοιμασία μας, είχαμε μόνο 2-3 επαγγελματίες παίκτες από το προηγούμενο ρόστερ μας για να δουλέψουμε. Δε μπορούσαμε να κάνουμε κάτι από το να περιμένουμε. Έχουμε κάνει μόνο κάποιες λίγες προπονήσεις με τους περισσότερους παίκτες του ρόστερ μας, οπότε, δεδομένων των συνθηκών, το πρόσωπο που δείξαμε ήταν πολύ θετικό. Ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί, είδαμε τα χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη και πώς μπορούν να μάς βοηθήσουν οι καινούργιοι παίκτες και τα συμπεράσματα ήταν πολύ θετικά».

Για την περσινή σεζόν των Πειραιωτών ο κόουτς Μποζίκας είπε: «Η ομάδα έχει φτάσει ίσως στο ψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη. Πέρυσι τερματίσαμε πρώτοι στην κανονική διάρκεια και χάσαμε για ένα καλάθι στον τελικό και πρέπει να μείνουμε σε αυτό το σημείο. Χάσαμε κάποιους παίκτες, όπως ο Βεζένκοφ και ο Σλούκας και έτσι χάσαμε κάποιο μέρος της δύναμής μας, αλλά θεωρούμε ότι κάναμε τις κατάλληλες προσθήκες, για να φανούμε και πάλι ανταγωνιστικοί στην Euroleague. Προσπαθούμε να μη στηριζόμαστε σε έναν παίκτη, αλλά να έχουμε διαφορετικούς πρωταγωνιστές μέσα από το σύνολο».

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης