Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σας γλεντάμε! Όπου και όποτε θέλουμε! Με κάθε τρόπο! Δικό μας το Σούπερ Καπ και 17-1!

Σας γλεντάμε! Όπου και όποτε θέλουμε! Με κάθε τρόπο! Δικό μας το Σούπερ Καπ και 17-1!
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 - 22:17

ΜΈΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ θα σας γλεντάμε! Όπου και όποτε θέλουμε! Με κάθε τρόπο! Δικό μας το Σούπερ Καπ και 17-1! Δικό μας και αυτό το παιχνίδι. Δική μας και αυτή η κούπα. Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό με 75-51 στον τελικό του Σούπερ Καπ, πήρε τον πρώτο τίτλο της σεζόν και έφτασε στο 17-1 σερί επί των «πράσινων». Τα φιλιά μας Κωστάκη, ξέρεις εσύ...

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με Ουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς και Μιλουτίνοφ και ξεκίνησε δυναμικά με τον Κάνααν να ανοίγει το σκορ στον τελικό με ένα τρίποντο για το 3-0. Ο Λεσόρ μείωσε σε 3-2, αλλά ο Μιλουτίνοφ μετά από ωραία ενέργεια κάρφωσε για το 5-2. Ο Σλούκας πέτυχε το πρώτο του καλάθι απέναντι στον Ολυμπιακό για το 5-4, αλλά Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ ανέβασαν τη διαφορά στο +7 (11-4) για πρώτη φορά στο ματς, επιβεβαιώνοντας το δυναμικό τους ξεκίνημα στο ματς. Ο Θρύλος παίζοντας εξαιρετική άμυνα, συνέχιζε να έχει την υπεροχή στο ματς και κατάφερε με τον «Παπ» να προηγείται με διψήφια διαφορά για πρώτη φορά στο ματς για το 14-4. Ο Σίκμα έφυγε στον αιφνιδιασμό και με λέι-απ διαμόρφωσε το 16-4 υπέρ του Ολυμπιακού στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός μπήκε καλά και διατήρησε το προβάδισμά του. Με ένα καλάθι του Ουόκαπ και ένα τρίποντο του Παπανικολάου, έφτασε στο 21-4 (8:50’). Οι «στρατιώτες» του Μπαρτζώκα συνέχισαν να τρέχουν εντυπωσιακό σερί (21-0) σε σχεδόν 15 αγωνιστικά λεπτά. Από το +1 (5-4) στο +22 (26-4) στο 4.31’ του δευτέρου δεκαλέπτου και αυτό ανάγκασε τον Αταμάν να καλέσει τάιμ-άουτ. Oι ΜΑΓΚΕΣ με τα κόκκινα συνέχισαν ακάθεκτοι, μετά το τάιμ-αουτ και ο «Λάρι» με δύο τρίποντα ανέβασαν κι άλλο τη διαφορά για το 32-4. Μετά από 15+ λεπτά, οι «πράσινοι» κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι, με τον γνωστό Κωστάκη να ευστοχεί σε τρεις βολές για το 32-7. Στη συνέχεια, ο ΜακΚίσικ με ένα ωραία κάλαθι και φάουλ και ο Λαρεντζάκης με ένα εύστοχο ζευγάρι βολών διαμόρφωσαν το εντυπωσιακό 37-11 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τους παικταράδες του Γιώργου Μπαρτζώκα να κυριαρχούν κατά κράτος στο παρκέ, απολύτως δικαιολογημένα βρίσκεται στο +26 στην ανάπαυλα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά και στο τρίτο δεκάλεπτο και συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, με τον Μιλουτίνοφ να ανεβάζει τη διαφορά στο +28 για το 39-11. Έπρεπε να περάσουν 22’ αγωνιστικά λεπτά, για να βάλει ο ΠΑΟ το πρώτο του τρίποντο στο ματς με τον Ερνανγκόμεθ για το 39-14, αλλά ο Παπανικολάου έκανε το 41-14. Ο Παναθηναϊκός με ένα 4-0 σερί μείωσε για το 41-18, αλλά ο Κάνααν με ένα ανάποδο λέι-απ έκανε το 43-18. Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε για λίγο και οι τυπικά φιλοξενούμενοι μείωσαν τη διαφορά στους 24, με τον Κάνααν να βάζει τα καλάθια του και να κρατάει τη διαφορά ψηλά. Ο Χουάντσο μείωσε με ένα τρίποντο, αλλά ο Μίλου με ένα ζευγάρι βολών για το 52-31. Ο Πίτερς με τρίποντο από τη γωνία έγραψε το 54-31. Ο Κάνααν διαμόρφωσε το 56-31 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι Πειραιώτες μπήκαν συγκεντρωμένοι και στο τέταρτο δεκάλεπτο και ήλεγχαν το παιχνίδι και δεν δεχόντουσαν την όπια απειλή από τον Παναθηναϊκό. Λούντζης και Λαρεντζάκης συνέχισαν να κάνουν πλάκα στον πελάτη, πετυχαίνοντας μεγάλα καλάθια για το 67-37 και για πρώτη φορά η διαφορά στο +30. Στα τελευταία λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» κατέβασαν τις… μηχανές και ο ΠΑΟ κατάφερε να ψαλιδίσει τη διαφορά, ωστόσο, δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε, με τον Λαρεντζάκη να σκοράρει ένα buzzer beater τρίποντο για το 73-48 και τον ΜακΚίσικ να διαμορφώνει το τελικό 75-51.

Διαβάστε επίσης