Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κολοσσός-Ολυμπιακός: Αριθμοί και ρεκόρ

Κολοσσός-Ολυμπιακός: Αριθμοί και ρεκόρ
Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 - 11:50

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε ρυθμό Α1 και παίζοντας εκτός έδρας, στη Ρόδο, θέλει να συνεχίσει στις νίκες, μετά τη νίκη επί της Παρτιζάν. Πάμε να δούμε τι λέει η παράδοση των αναμετρήσεων και τους αριθμούς των δύο ομάδων.

Αναλυτικά ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει:


Ο Ολυμπιακός αφήνει πίσω του τα δύο ντέρμπι με τα οποία μπήκε στη νέα Basket League και τα οποία συνδυάστηκαν με νίκες που σημειώθηκαν έστω και δύσκολα επί του Άρη Midea εκτός και της ΑΕΚ Betsson εντός έδρας. Με αυτές οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν το σερί τους στην κανονική περίοδο στο 41-0, αυτό που άρχισε στις 6 Δεκεμβρίου 2021 με την εκτός έδρας νίκη επί της Λάρισας με 101-70.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ


Στα 15 χρόνια της συνύπαρξης των δύο ομάδων στην Basket League, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε ολοκληρωτικά αφού δεν έχασε σε κανένα από τα 34 παιχνίδια στα οποία αντιμετώπισε τον Κολοσσό H Hotels, εντός κι εκτός έδρας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν από τη Ρόδο με το διπλό έχοντας διψήφιες διαφορές, για 10 συνεχόμενα παιχνίδια από τα προημιτελικά των πλέι οφ του 2011 μέχρι την περσινή σεζόν. Στην κανονική περίοδο της σεζόν 2010-11, ο Κολοσσός H Hotels τους κοίταξε στα μάτια πριν ηττηθεί με 68-71 (Π.Καλάθης 23, Τσάμης 13 – Σπανούλης 30, Ερτσεγκ 11). Η ομάδα της Ρόδου έφτασε, στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι, πιο κοντά από ποτέ στη νίκη. Του την στέρησε όμως ο Σάσα Βεζένκοφ με ένα τρίποντο στα 5,6’’ διαμορφώνοντας το τελικό 79-80 (Χάρης Γιαννόπουλος 17π, 4/10τρ, Μάικλ Ντίξον 14π, 3/6τρ. – Σάσα Βεζένκοφ 33π, 4/4β, 4/5δ, 7/10τρ, 7ρ, 4ασ, 40rank, Κώστας Παπανικολάου 14π, 4ασ).


MILESTONE

* Ο Κώστας Παπανικολάου απέχει μία τάπα από τις 100 στην Basket League. Είναι ένα milestone στο οποίο έφτασαν 47 παίκτες στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Στο ματς της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΚ Betsson έγινε ο 3ος πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Basket League. Αύριο ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα γίνει ο 4ος προπονητής των «ερυθρόλευκων», μετά τους Ιωαννίδη, Ίβκοβιτς και Σφαιρόπουλο που θα φτάσει τα 100 ματς κανονικής περιόδου στον πάγκο τους, από το 1992-93.

* Ο Αϊζάια Κάνααν σημείωσε τα εννιά από τα 20 τρίποντα του Ολυμπιακού στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

* Οι «ερυθρόλευκοι» εκτέλεσαν με 63,15% από τη γραμμή του φάουλ στις δύο πρώτες αγωνιστικές και μοιράστηκαν με τον Απόλλωνα Carna τη χαμηλότερη επίδοση.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Το 54,54% της πρεμιέρας, με το οποίο εκτέλεσε στα τρίποντα ο Ολυμπιακός, ήταν η μεγαλύτερη επίδοση των δύο πρώτων αγωνιστικών.

- Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μία τάπα στις δύο πρώτες αγωνιστικές, όσες και το Μαρούσι. Με 3,5 ανά αγώνα, είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο στην Basket League της περασμένης σεζόν.

Διαβάστε επίσης

Στη Ρόδο για το «διπλό»!

Στη Ρόδο για το «διπλό»!

Ο Ολυμπιακός έτοιμος για ακόμη μία νίκη στην Α1. Εκτός έδρας, απέναντι στον Κολοσσό. Στις 17:15 το τζάμπολ του αγώνα!