Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μήτρου-Λονγκ ταιριάζει «γάντι» στον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα! (videos)

Ο Μήτρου-Λονγκ ταιριάζει «γάντι» στον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα! (videos)
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 - 22:54

Ο «εκλεκτός» του Ολυμπιακού και του Γιώργου Μπαρτζώκα, για την περιφέρεια, είναι ο Ναζ Μήτρου-Λόνγκ. Ο 30χρονος γκαρντ έγινε και επίσημα παίκτης του Θρύλου. Με την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ να ανακοινώνει την απόκτηση του Ελληνοκαναδού άσου για τα επόμενα τρία χρόνια!

Μια έξυπνη προσθήκη για την ομάδα του Πειραιά, η οποία ενισχύεται σημαντικά με τον Μήτρου-Λονγκ. Μάλιστα, ο νέος γκαρντ των νταμπλούχων, σε λίγες μέρες, θα έχει στα χέρια του ελληνικό διαβατήριο και δεν θα πιάνει θέση ξένου στην Basket League, κάτι πολύ σημαντικό (ο αδερφός του, Ελάιζα, έγινε κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου, πρόσφατα).

Ο Μήτρου-Λονγκ αναμένεται στην Ελλάδα αύριο, Τετάρτη (22/11) μεσημέρι, ώστε να ενσωματωθεί στις προπονήσεις των Πειραιωτών στο ΣΕΦ και να γνωρίσει τους νέους συμπαίκτες του.

Ο νέος γκαρντ του Ολυμπιακού, γεννημένος στη Μισισάγκα του Οντάριο του Καναδά, από τους Τζέρσεϊ Λονγκ και Γεωργία Μήτρου, μετράει φέτος στην Euroleague με τη Ζαλγκίρις 4,1 πόντους, με 47,4% στα δίποντα, 28,6% στα τρίποντα, 1,2 ριμπάουντ και 1,0 ασίστ, σε 10 λεπτά μέσο όρο.

Πρόκειται για παίκτη που παίζει κυρίως στο «1», του αρέσει περισσότερη η δημιουργία και μετά η εκτέλεση, ενώ είναι πολύ καλός και στην άμυνα, στοιχείο πολύ σημαντικό για τον Θρύλο και τον κόουτς Μπαρτζώκα.

Το 2021, ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ μετακόμισε στη Μπρέσια, με την οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του ιταλικού πρωταθλήματος, ενώ είχε 17,5 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 5,0 ασίστ σε 29 λεπτά μέσο όρο. Το 2022, ο νέος παικταράς των Πειραιωτών φόρεσε τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο, με την οποία είχε καλές εμφανίσεις στην Euroleague, ενώ στο ιταλικό πρωτάθλημα, μέτρησε 7,9 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ σε 20 λεπτά (14 ματς). To 2012, o νέος γκαρντ του Ολυμπιακού ξεκίνησε το μπάσκετ αγωνιζόμενος στο κολεγιακό πρωτάθλημα, με 9,5 πόντους, 2,7 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ σε 131 ματς (έως το 2017), έπειτα αγωνίστηκε στην G-League, με τους Σαλτ Λέικ Σίτι Στάρς, μέσω των οποίων υπέγραψε two-way συμβόλαιο με τους Τζαζ.

Συμπερασματικά, ο Μήτρου-Λονγκ ταιριάζει «γάντι» στον Θρύλο και στο στυλ παιχνιδιού του.

Δείτε τα βίντεο:

Διαβάστε επίσης