Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαρτζώκας: «Θα χρειαστεί λίγο χρόνο ο Πετρούσεφ, το ρόστερ θα έχει μεγαλύτερο βάθος»

Μπαρτζώκας: «Θα χρειαστεί λίγο χρόνο ο Πετρούσεφ, το ρόστερ θα έχει μεγαλύτερο βάθος»
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 - 10:00

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε την Τετάρτη (29/11) για το Μονακό, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

«Η Μονακό είναι μια πολύ δυνατή και ιδιαίτερη ομάδα», τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. «Διαθέτει πολύ δυνατή περιφέρεια και είναι πάντα δύσκολο να την αντιμετωπίζεις ειδικά στην έδρα της. Το γήπεδο είναι ιδιαίτερο και μικρό. Εμείς είμαστε σε μια διαδικασία βελτίωσης. Πιστεύω πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση και δεν μένει παρά να το αποδείξουμε στο παρκέ».

Ερωτηθείς αν το βάρος θα «πέσει» στην άμυνα, απάντησε: «Θεωρώ πως η δουλειά είναι πάντα ίδια. Η περιφέρεια είναι ίδια. Θα πρέπει να αμυνθούμε καλά, θέλουμε καλές συνεργασίες, θα πρέπει να είμαστε πολύ συμπαγής, αλλά θα πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ. Θα πρέπει και να σκοράρουμε γιατί αυτό είναι πάντα απαραίτητο».

Τέλος, για το αν θεωρεί πως ο Φιλίπ Πετρούσεφ θα ήταν απαραίτητος στο συγκεκριμένο, ματς, σχολίασε: «Δεν πιστεύω πως ένας παίκτης είναι για ένα παιχνίδι. Αν ήταν έτοιμος φυσικά και θα τον συμπεριλάμβανα στην αποστολή, για αυτό και τον αποκτήσαμε. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο και για να έρθει σε καλή κατάσταση και να καταλάβει πως παίζουμε. Δεν γίνονται όλα αυτά αυτόματα στο μπάσκετ. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο και εκείνος και εμείς. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και με αυτή την κίνηση και με του Ναζ. Σιγά σιγά το ρόστερ θα έχει μεγαλύτερο βάθος και είμαστε πιο προστατευμένοι σε θέματα τραυματισμών».

Διαβάστε επίσης