Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Δικαίωμα» στην ήττα και «πρέπει» με την Μπάγερν!

«Δικαίωμα» στην ήττα και «πρέπει» με την Μπάγερν!
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023 - 10:26

Δεν είναι όλα τέλεια στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Δεδομένα η ομάδα πρέπει να βρει ακόμη περισσότερο τη «χημεία» της και να «βγάλει» ακόμη πιο δυνατά μπροστά, τους πρωταγωνιστές της, οι οποίοι δεν έχουν φανεί στο έπακρο. Παίκτες όπως οι Μπραζντέικις πρέπει να δώσουν ακόμη περισσότερα. Όχι… δογματικά, αλλά επειδή δεδομένο μπορούν. Το έχουν ήδη δείξει.

Δεν είναι εύκολο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δουλεύει και να προσπαθεί, παράλληλα με το να βγάλει το «καλύτερο» από τους νέους παίκτες του, να νικάει συνεχόμενα. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή τα αποτελέσματα θα… στραβώσουν. Αλλά ο Ολυμπιακός, έχοντας κάνει ήδη ορισμένα πραγματικά καλά και έχοντας πάρει ορισμένα πραγματικά σημαντικά αποτελέσματα, έχει κερδίσει το… «δικαίωμα» στην ήττα. Είπαμε νωρίτερα ότι δεν πρέπει να… συνηθίζει σε αυτή, αλλά να το πολεμήσει να μην τον αγγίζει. Ωστόσο, μέσα από τα πρώτα του θετικά αποτελέσματα, φέτος, ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να δώσει στον εαυτό του το «δικαίωμα» να χάνει ματς, τα οποίο μπορεί να χάνει. Τα οποία δεν τον βγάζουν εκτός προγράμματος.

Τώρα, όμως, έρχεται ματς… εντός προγράμματος. Και όχι απλώς εντός προγράμματος, αλλά ματς με «πρέπει». Απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, ο Ολυμπιακός έχει το «πρέπει» να αιωρείται πάνω από το κεφάλι του και οφείλει να φύγει από το παρκέ του ΣΕΦ, το βράδυ της Παρασκευής, νικητής.

Διαβάστε επίσης