Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα ρεκόρ που κρατά και κυνηγά ο Θρύλος, ενόψει «αιωνίου» ντέρμπι

Τα ρεκόρ που κρατά και κυνηγά ο Θρύλος, ενόψει «αιωνίου» ντέρμπι
Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024 - 21:50

Ο Ολυμπιακός κινείται απολύτως σε ρυθμό ντέρμπι και αύριο το βράδυ (20:15) στο ΟΑΚΑ θέλει να επιβληθεί ξανά του Παναθηναϊκού και να δείξει ποιος κάνει… κουμάντο. Καθώς πηγαίνουμε προς το ντέρμπι, ρίχνουμε μια ματιά στα ρεκόρ που κρατά και κυνηγά ο Θρύλος, ενόψει του μεγάλου ματς. Ο Κάνααν και ο Παπανικολάου. Και τα ρεκόρ γύρω από εκείνους.

Αναλυτικά ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

«MILESTONE

* Ο Αϊζάια Κάνααν απέχει εννιά πόντους από τους 300 στη Stoiximan Basket League. Ο Αμερικανός χρειάστηκε 28 παιχνίδια για να φτάσει στους 291 (10,39 μέσος όρος) και σημείωσε το 75,25% αυτών από την περίμετρο (219 με 73/150 τρίποντα).

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Κώστας Παπανικολάου έγινε προχθές (15/1) ο 6ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που έφτασε τις 500 ασίστ στη Stoiximan Basket League. Χρειάζεται μία τάπα για να γίνει ο 5ος που θα φτάσει τις 100 με τα ερυθρόλευκα.

* Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε 16+ ranking στις έξι τελευταίες εμφανίσεις του στη Stoiximan Basket League. Στις πέντε τελευταίες έκανε ένα λάθος σε 118 αγωνιστικά λεπτά.

* Το σερί εύστοχων βολών συνεχίστηκε για τον Άλεκ Πίτερς στο ματς με τον Κολοσσό H Hotels (5/5). Ο Αμερικανός, μετά το ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό, μετράει 32/32.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Οι «ερυθρόλευκοι» είναι η πρώτη ομάδα που έφτασε τα 500 ριμπάουντ στη φετινή Stoiximan Basket League. Είχαν 40+ στα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια τους.

- Ο Ολυμπιακός δεν ξεπέρασε το 36,36% στα τρίποντα, στα πέντε τελευταία παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League. Είναι ένα ποσοστό κάτω από το οποίο βρέθηκε μόνο μία φορά στα πρώτα εννιά παιχνίδια του»

Διαβάστε επίσης