Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «πρέπει» για το 3/3 και η ευεργετική διακοπή!

Το «πρέπει» για το 3/3 και η ευεργετική διακοπή!
Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2024 - 10:33

Αυτά που συμβαίνουν στον μπασκετικό Ολυμπιακό δεν έχουν προηγούμενο. Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί έχουν αφήσει... μισό τον Θρύλο, όμως οι Πειραιώτες ξέρουν από «μάχες» και δεν φοβούνται τίποτα.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε μόλις 8 παίκτες διαθέσιμους. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν επηρεάστηκαν από την κατάσταση, βρέθηκαν πανέτοιμοι παρά την κούραση από το ταξίδι στη Μαδρίτη και το ματς με τη Ρεάλ και έκαναν το καθήκον τους.

Πλέον, ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στα τρία ματς πριν την διακοπή της Euroleague και τα ματς με Άλμπα Βερολίνου, Μπάγερν Μονάχου και Βαλένθια. Τρία παιχνίδια, στα οποία ο υγιής Ολυμπιακός, θα μπορούσε να τα κερδίσει άνετα. Με την τρέχουσα κατάσταση κάθε ματς είναι και μία «μάχη».

Το ζητούμενο όμως με βάση και το πρόγραμμα που έχει ο Ολυμπιακός στην κορυφαία διοργάνωση είναι να κάνει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μέχρι την διακοπή των υποχρεώσεων στην Ευρωλίγκα.

Τρία παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός πρέπει να δώσει το 100% για να κάνει τρεις νίκες. Και με δύο θα είναι καλά αλλά αν γίνει το 3/3 θα μιλάμε για ένα ιδανικό «σενάριο» για την ομάδα του Πειραιά.

Κανείς δεν ισχυρίζεται βεβαίως ότι είναι εύκολο να έρθουν αυτές οι τρεις νίκες αλλά αν οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν το απόλυτο σ’ αυτή την σειρά αγώνων θα φτάσουν τις 15 νίκες και θ’ ανέβουν ψηλότερα στην βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει τρεις νίκες στα παιχνίδια που προαναφέραμε κι εν συνεχεία υπάρχει διακοπή τριών εβδομάδων στο πρόγραμμα της Ευρωλίγκας. Θα είναι δίχως άλλο μια ευεργετική διακοπή για τους «ερυθρόλευκους», ειδικά από τη στιγμή που ο Μπαρτζώκας καλείται ν’ αντιμετωπίσει τόσα πολλά προβλήματα τραυματισμών.

Αν λοιπόν σε αυτή την σειρά των τριών αγώνων με Άλμπα, Μπάγερν και Βαλένθια ο Ολυμπιακός καταφέρει να πετύχει τρεις νίκες, όλα θα έχουν πάει πρίμα για την ελληνική ομάδα, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι δεν είναι εύκολο.

Μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας έχει φυσικά η αναμέτρηση με την Βαλένθια επί ισπανικού εδάφους και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η ισπανική ομάδα είχε νικήσει τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Αυτό πάντως που έχει τώρα στο μυαλό του ο Μπαρτζώκας είναι να επιστρέψουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι παίκτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών καθώς μιλάμε για σοβαρές απώλειες και με τέτοιες συνθήκες όλα γίνονται πολύ πιο δύσκολα για τους Πειραιώτες.

Διαβάστε επίσης