Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παπανικολάου: «Αυτό που χαρακτηρίζει τον Σπανούλη είναι η νοοτροπία»

Παπανικολάου: «Αυτό που χαρακτηρίζει τον Σπανούλη είναι η νοοτροπία»
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 - 19:06

Η Εθνική Ελλάδας έκανε την πρώτη της προπόνηση στο ΣΕΦ ενόψει τoυ αγώνα με την Τσεχία για τα προκριματικά του EuroBasket (23/2, 21:00). Ο Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στη Media Day για τον προπονητή Βασίλη Σπανούλη, τους νεαρούς παίκτες που εντάχθηκαν στην Εθνική, ενώ κάλεσε και τους φιλάθλους να βρεθούν στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου:

Για την εποχή Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα: "Καλή αρχή σε όλους μας. Είναι ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα προσπάθεια. Υπάρχει ανυπομονησία για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και θα προετοιμαστούμε για το παιχνίδι της Παρασκευής".

Για τα νεαρούς παίκτες που εντάχθηκαν στην γαλανόλευκη: "Σαφέστατα υπάρχουν παιδιά που κάνουν εξαιρετική χρονιά και όλα αξίζουν να αυτή την ευκαιρία. Εύχομαι να την αρπάξουν, να δουν την δουν ως ένα νέο challenge και να βοηθήσουν την Εθνική τα επόμενα χρόνια".

Για τις προσδοκίες με τον Βασίλη Σπανούλη στην τεχνική ηγεσία: "Το No.1 είναι η νοοτροπία, είναι κάτι το οποίο χαρακτηρίζει τον κόουτς. Είναι η νοοτροπία που θέλει να περάσει σε όλους μας. Βέβαια για να γίνει αυτό εμείς πρέπει να έχουμε ανοικτά τα αυτιά μας και τους ορίζοντες μας, για να δεχτούμε αυτά που θα ζητήσει από εμάς και αυτά που πρέπει να κάνουμε στο παρκέ για να γίνουμε μια ομάδα που θα παλεύει για τη χώρα της. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από εκεί και πέρα στο κομμάτι της τακτικής, ό,τι ξέρετε, ξέρουμε και εμείς. Είναι η πρώτη μέρα, περιμένουμε να δούμε".

Για το αν το ΣΕΦ θα είναι φιλόξενο γήπεδο και μια δυνατή έδρα για την Εθνική ομάδα: "Περιμένουμε να το δούμε, η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω. Σίγουρα είναι μια αλλαγή μετά από τόσα χρόνια. Κάπου είδα ότι ήταν 26 χρόνια που είχε να παίξει η Εθνική στο ΣΕΦ. Οπότε ας κάνουμε και ένα κάλεσμα στους πιο νότιους της Αττικής και σε όλους τους φιλάθλους από όλη την Ελλάδα να βρεθούν εδώ. Να γεμίσουμε το γήπεδο, να κάνουμε μια δυνατή αρχή όλοι μαζί και να δημιουργήσουμε μια έδρα στην οποία θα βοηθάει ο ένας τον άλλο για να παίρνουμε τις σημαντικές νίκες και να προχωράμε στους στόχους μας".

Διαβάστε επίσης