Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μήτρου-Λονγκ για το ντεμπούτο με Εθνική: «Το περίμενα πολύ καιρό αυτό»

Μήτρου-Λονγκ για το ντεμπούτο με Εθνική: «Το περίμενα πολύ καιρό αυτό»
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024 - 14:06

Η Εθνική αναχωρεί για την Χάγη, εκεί που θα αντιμετωπίσει σε λίγες ώρες την Ολλανδία (26/2, 20:30) και θέλει να κάνει το 2/2 στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025.

Οι τρεις βασικοί (Κώστα Παπανικολάου, Τόμας Ουόκαπ και Ντίνου Μήτογλου) διεθνείς και θα πάρουν μία ανάσα και δεν θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία, όμως το ντεμπούτο του θα κάνει για πρώτη φορά ο άσος του Ολυμπιακού, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, μετά και την απόκτηση του ελληνικού διαβατηρίου.

Ο ίδιος μίλησε στο σάιτ της ΕΟΚ για το πρώτο του παιχνίδι με το εθνόσημο στο στήθος και δήλωσε ανυπόμονος. Μάλιστα μίλησε και για τον Τόμας Ουόκαπ, ενώ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην μητέρα του.

“Είμαι ενθουσιασμένος και λίγο ανυπόμονος για το αυριανό παιχνίδι. Είναι τιμή και περηφάνεια να φοράω αυτά τα χρώματα, αυτή τη φανέλα, υπάρχουν πολλά συναισθήματα. Το περίμενα πολύ καιρό αυτό. Αυτή η εβδομάδα ήταν πολύ μεγάλη για την ομάδα και την προετοιμασία της και είμαι πολύ συγκεντρωμένος ώστε να μπορέσω να βοηθήσω”, δήλωσε αρχικά.

Όσο για τον Τόμας Ουόκαπ: “Όποιος παρακολουθεί τον Τόμας, ξέρει ότι δεν είναι εγωιστής ως παίκτης, ότι μπορεί να οδηγήσει μια ομάδα. Ως παίκτης το έδειξε και πριν από δύο μέρες στον αγώνα με την Τσεχία. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου και να κάνω παρόμοια πράγματα. Ο κόουτς Σπανούλης μας οδηγεί στην σωστή κατεύθυνση με το πάθος του και την ενέργειά του. Θέλω να κάνω ότι μου ζητήσει η ομάδα και να αφήσω τα πάντα στο παρκέ”.

Τέλος, για το εάν θα αφιερώσει κάπου τη νίκη: “Η μητέρα μου από την ημέρα που τελείωσα το κολλέγιο έκανε ότι μπορούσε για να πάρουμε το διαβατήριο και έκλαψε την ημέρα που έγινε πραγματικότητα. Θέλουμε κι εγώ και ο αδελφός μου όποτε μας δίνεται η ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε την χώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Διαβάστε επίσης