Μπαρτζώκας ενόψει Ζαλγκίρις: «Πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι»

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη δράση με εκτός έδρας δοκιμασία! Οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν αύριο (1/3) τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας και θέλουν να πάρουν τη νίκη, καθώς μπαίνουν στην τελική ευθεία της Euroleague! Ενόψει του αγώνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Θρύλος, αλλά και για το τι έχει αλλάξει στη Ζαλγκίρις με τον Τρινκιέρι στον πάγκο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπαρτζώκας:
Έχετε μπροστά σας ένας δύσκολο παιχνίδι, η Ζάλγκιρις βρίσκεται σε μια κατάσταση εξαιρετική, τουλάχιστον πριν τη διακοπή;
"Χωρίς αμφιβολία ο αντίπαλος μας είναι σε φανταστική φόρμα. Τα τρία παιχνίδια που έπαιξαν, τα τελευταία κόντρα σε Εφές, Παναθηναϊκό και Ερυθρό Αστέρα κυριάρχησαν. Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Μετά τη διακοπή 20 ημερών γιατί μεσολάβησαν και τα Κύπελλα, κανείς δεν ξέρει τι θα συναντήσει από την ομάδα μας αλλά και τους αντιπάλους. Έχουν περάσει 20 μέρες καθώς μεσολάβησαν και τα Κύπελλα και οι Εθνικές ομάδες και αυτό είναι ένα χαμένο διάστημα".
Ο Ολυμπιακός δεν ξεκουράστηκε, είχε διεθνείς παίκτες αλλά και το Κύπελλο. Πως βιώσατε τη διακοπή;
"Οι τρεις μέρες μετά το Κύπελλο ήταν πολύ σημαντικές για να ξεκουραστούμε. Η αδρεναλίνη βγήκε από τα αυτιά μας. Οι διεθνείς είναι σε άλλη κατάσταση. Άλλοι έπαιξαν παιχνίδια, άλλοι τραυματίστηκαν. Εμείς χάσαμε τον Λαρεντζάκη και τον Μήτρου-Λονγκ και αυτό είναι κάτι που μας πληγώνει. Συν ότι λείπει και ο Γουίλιαμ-Γκος. Και παίζουμε κόντρα σε μια καλή ομάδα που θέλει να μπει στα play in. Παλεύουν, είναι διαφορετική ομάδα απ' ότι ήταν πριν τρεις-τέσσερις μήνες. Πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είσαι έτοιμος χάνεις".
Τι είναι αυτό που έχει αλλάξει η Ζάλγκιρις περισσότερο με τον Τρινκιέρι στον πάγκο;
"Διαφοροποιήθηκε το ροτέισον. Ποιος παίζει στο "5", ποιος παίζει στο "4". Είναι πολύ επιθετική πάνω στη μπάλα στο γήπεδο τους. Αν δείτε τα τρία τελεύτα παιχνίδια θα το έχετε δει και εσείς".