Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παπανικολάου: «Παίζουμε στα... κόκκινα, με ενόχλησαν κάποια πράγματα που γράφτηκαν και ακούστηκαν»

Παπανικολάου: «Παίζουμε στα... κόκκινα, με ενόχλησαν κάποια πράγματα που γράφτηκαν και ακούστηκαν»
Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024 - 09:57

Ξέσπασε ο Κώστας Παπανικολάου, μετά τη νίκη (74-69) του Ολυμπιακού επί της Βίρτους Μπολόνια στο ΣΕΦ, για την 28η αγωνιστική της Euroleague.

Ο αρχηγός του Θρύλου δήλωσε, αρχικά: «Προερχόμαστε από μία μεγάλη σεζόν, από ένα δύσκολο καλοκαίρι και παίζουμε στα κόκκινα. Αυτό δεν είναι δικαιολογία, αλλά πραγματικότητα. Σε μία σεζόν, όλοι έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους, όμως είμαστε σε έναν οργανισμό που βοηθά και δίνει χώρο και χρόνο στους παίκτες. Με ενόχλησαν κάποια πράγματα που γράφτηκαν και ακούστηκαν για μένα, κυρίως στα social media... Σκεφτόμουν, πρόσφατα, όταν ήμουν 15, 16 και 17 ετών, ο πατέρας μου με πήγαινε από τα Γρεβενά στα κλιμάκια Βορείου Ελλάδας των Εθνικών ομάδων. Φεύγαμε στις 15:30 και επιστρέφαμε στις 11 το βράδυ κι εκείνος με περίμενε, δίχως καν να έχει φάει. Χωρίς εκείνον δεν θα ήμουν εδώ και κανονικά, δεν θα έπρεπε να με νοιάζει τίποτε από όλα αυτά τα πράγματα. Απλώς ήθελα να το αναφέρω. Λίγοι θα καταλάβουν αν το παιδί μου είναι άρρωστο και έχω κοιμηθεί δύο ώρες, το προηγούμενο βράδυ».

Όσο για την πορεία των «ερυθρόλευκων» στην Euroleague, ο «Παπ» είπε: «Το σημαντικό είναι να φέρεις τον εαυτό σου να είναι σε αυτή τη θέση. Αν, για παράδειγμα, είχαμε ηττηθεί από τη Βίρτους, θα λέγαμε άλλα. Έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, ότι δεν μας απασχολεί πού θα τερματίσουμε για τα playoffs, όμως φυσικά και μας ενδιαφέρει το πλασάρισμα. Στο πρώτο ημίχρονο επιτρέψαμε στη Βίρτους να παίξει με άνεση και να σκοράρει 46 πόντους. Αυτή ήταν όλη η ουσία του αγώνα στην αρχή. Ακόμη και 10 εκατοστά αν πιέσεις τον αντίπαλο, μπορεί να προκαλέσεις ένα σουτ με κακές προϋποθέσεις κι εμείς δεν το κάναμε στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος ανεβάσαμε την ένταση. Τα καταφέραμε, αλλά το τσιπάκι δεν θα αλλάζει πάντα τόσο εύκολα. Δεν θα το πετυχαίνουμε κάθε φορά. Αξίζουν εύσημα σε όλους, γιατί καλύψαμε το κενό όσων δεν αγωνίστηκαν. Ο Γουόκαπ προσδίδει στην ομάδα ηρεμία. Ο Γουίλιαμς-Γκος προερχόταν από τραυματισμό και, για να το πω λαϊκά, υπήρξε στην αρχή μία... αναμπουμπούλα! Τα καταφέραμε, όμως, με ομαδική προσπάθεια και σκληρή δουλειά, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι».

Διαβάστε επίσης