Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Τρένο» ο Θρύλος στον δεύτερο γύρο!

«Τρένο» ο Θρύλος στον δεύτερο γύρο!
Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024 - 14:34

Ο αγωνιστικός μηχανισμός του Ολυμπιακού στο μπάσκετ έχει μπει για τα καλά σε beast mode στην Ευρωλίγκα μέσα στο 2024. Στο κατάλληλο σημείο της σεζόν. Με τη διοργάνωση να μπαίνει στην τελική ευθεία και την ΟΜΑΔΑ του Γιώργου Μπαρτζώκα να αποθεώνεται από τους αντιπάλους, να χαίρει εκτίμησης φίλων και «εχθρών».

Και οι πραγματικοί εχθροί έχουν μείνει να ψάχνουν ψύλλους στα άχυρα για να μειώσουν την αξία του ίδιου του «σκακιστή», του συνόλου που έχει δημιουργήσει και των παικτών του Θρύλου.

Παίζοντας το μπάσκετ του προπονητή τους, ένα μπάσκετ το οποίο δεν μοιάζει με καμιάς άλλης ομάδας στη Euroleague, οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν πως όταν ένα σύνολο είναι δεμένο και δουλεμένο σωστά, δεν έχει να φοβηθεί ούτε απουσίες (Γουόκαπ, Λαρεντζάκη, Μιλουτίνοφ με Βίρτους), ούτε οποιοδήποτε άλλο εμπόδιο στο διάβα τους.

Με ρεκόρ 11-7 συνολικά, ο Ολυμπιακός σκαρφάλωσε μέσα στο 2024 στην 5η θέση της βαθμολογίας στην Ευρωλίγκα, χάρη στο επιμέρους 8-3 μέσα στο 2024 -με τις τρεις ήττες να έχουν έρθει εκτός έδρας. Ένα επιμέρους ρεκόρ που μαζί με τη Μονακό τον καθιστούν την πιο φορμαρισμένη ομάδα στον β’ γύρο της διοργάνωσης.

Παράλληλα, ο Θρύλος τρέχει ένα σερί 5-0:

24η Αγ. Άλμπα (εντός) 101-87

25η Αγ. Μπάγερν (εκτός) 72-76

26η Αγ. Βαλένθια (εκτός) 65-78

27η Αγ. Ζαλγκίρις (εκτός) 76-95

28η Αγ. Βίρτους (εντός) 74-69

Μια διαδοχή νικών που ο Γιώργος Μπαρτζώκας και το θωρηκτό του θέλουν να επεκτείνουν στο 6-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό για την 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και να εδραιωθούν στην πρώτη εξάδα και να να βρεθούν πιο κοντά και στην τετράδα.

Διαβάστε επίσης