Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ώρα για νέο «ερυθρόλευκο» σερί

Ώρα για νέο «ερυθρόλευκο» σερί
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 - 17:57

Μέσα σε διάστημα σχεδόν δύο μηνών – 50 ημερών για την ακρίβεια – ο Ολυμπιακός πήρε… παραμάζωμα κάθε αντίπαλο που βρέθηκε στο διάβα του. Δημιούργησε ένα σημαντικό σερί 15 αγώνων εντός και εκτός συνόρων χωρίς ήττα.

Με δεδομένο πως μέχρι εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονταν από τρεις εκτός έδρας ήττες (Μπαρτσελόνα στις 10/1, Μπασκόνια στις 12/1 και Ρεάλ στις 25/1, ενώ είχαν κερδίσει τη Μακάμπι εντός στις 18/1) και με ρεκόρ 12-11 στην Euroleague πρώτος, βασικός και αντικειμενικός στόχος ήταν η εδραίωση στην πρώτη εξάδα και η εξασφάλιση της παρουσίας τους στα play offs της διοργάνωσης.

Παράλληλα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε να αντιμετωπίσει τον τραυματισμό του Νίκολα Μιλουτίνοφ που συνέπεσε με τον τραυματισμό του Μουσταφά Φαλ, που άφηνε την «ερυθρόλευκη» φροντ λάιν σχεδόν «γυμνή» και με μοναδικό σέντερ τον Πετρούσεφ.

Η έλευση του Μόουζες Ράιτ βοήθησε στα μέγιστα ώστε να καλυφθεί το κενό στους ψηλούς, αλλά ακόμα και έτσι, τα προβλήματα δεν έλειψαν για τον Σκακιστή. Προβλήματα τα οποία δεν πτόησαν ούτε τον ίδιο ούτε στην αγέλη των λύκων του.

Πεινασμένοι όσο ποτέ, άρχισαν να μετρούν νίκες. Τη μία πίσω από την άλλη. Γύρισαν παιχνίδια που έμοιαζαν χαμένα γιατί η νοοτροπία της ομάδας είναι στη λογική refuse to lose. Άρνηση της ήττας, ακόμα και αν αυτή μοιάζει αναπόφευκτη όπως στην Κωνσταντινούπολη. Η Εφές έβλεπε ως ωκεανό το «ερυθρόλευκο» καλάθι και το φόρτωσε με τρίποντα.

Μέχρι όμως, να φτάσει στην πρώτη ήττα μετά από σχεδόν δύο μήνες, ο Ολυμπιακός είχε ήδη δημιουργήσει τις βάσεις για να εδραιωθεί στην πρώτη 6άδα της Euroleague, να διατηρεί ελπίδες ακόμα και για είσοδό του στην τετράδα που δίνει πλεονέκτημα έδρας.

Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Θρύλος κατάφερε να προσθέσει άλλη μια έδρα στην τροπαιοθήκη του με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος νικώντας τον Παναθηναϊκό στον τελικό, τον οποίο μάλιστα νίκησε ξανά σε λιγότερο από ένα μήνα και στην Euroleague.

Και όσοι βλέπουν… αφύσικο το σερί των νικών των «ερυθρολεύκων» - το οποίο δεδομένα κάπου θα σταματούσε – καλύτερα θα ήταν να αναζητήσουν πού οφείλεται αυτό το σερί: στη σκληρή δουλειά, στη συνοχή και το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια, στο γεγονός ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέρει πώς να αποκομίσει από την πλειοψηφία των παικτών του το μέγιστο των δυνατοτήτων του (χωρίς να έχουν λείψει και οι όποιες αστοχίες στον μεταγραφικό σχεδιασμό) και να τους εντάσσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην ομάδα, σαν να έπαιζαν καιρό σε αυτή.

Όλες οι παραπάνω παράμετροι συνηγορούν στο ότι ένα σερί τέλειωσε για τον Ολυμπιακό, ένα νέο είναι έτοιμο να ξεκινήσει αρχής γενομένης το βράδυ της Πέμπτης (21/3, 21:15) κόντρα στη Βιλερμπάν για την 31η αγωνιστική της Euroleague.

Το αήττητο σερί του Θρύλο:

Basket League 27 Ιανουαρίου Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 77-62

Euroleague 30 Ιανουαρίου Ολυμπιακός – Άλμπα 101-87

Euroleague 1 Φεβρουαρίου Μπάγερν – Ολυμπιακός 72-76

Basket League 4 Φεβρουαρίου Προμηθέας – Ολυμπιακός 57-81

Euroleague 8 Φεβρουαρίου Βαλένθια – Ολυμπιακός 65-78

Basket League 11 Φεβρουαρίου Ολυμπιακός – Μαρούσι 93-87

Κύπελλο 16 Φεβρουαρίου Ολυμπιακός – Περιστέρι 87-68

Κύπελλο 17 Φεβρουαρίου Ολυμπιακός – Προμηθέας 91-77

Κύπελλο 18 Φεβρουαρίου Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 58-69

Euroleague 1 Μαρτίου Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 76-95

Basket League 4 Μαρτίου Περιστέρι - Ολυμπιακός 67-85

Euroleague 7 Μαρτίου Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια 74-69

Basket League 9 Μαρτίου Ολυμπιακός – Λαύριο 84-63

Eurolleague 14 Μαρτίου Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 71-65

Basket League 16 Μαρτίου Ολυμπιακός – Καρδίτσα 85-73

Διαβάστε επίσης