Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαρτσελόνα: Έξαλλος ο Αμπρίνες με τη διαιτησία στο ΟΑΚΑ

Μπαρτσελόνα: Έξαλλος ο Αμπρίνες με τη διαιτησία στο ΟΑΚΑ
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 - 11:30

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να αποτελεί σύμπτωση. Ως τέτοια περίπτωση πρέπει να λογίζεται και το διαιτητικό σπρώξιμο που χαίρει ο Παναθηναϊκός στην Euroleague. Και οι φωνές διαμαρτυρίας αυξάνονται μετά από κάθε αγωνιστική.

Την Τετάρτη (20/3) ο Μίλος Τεόντοσιτς μετά την ήττα του Ερυθρού Αστέρα από τους «πράσινους» στο Βελιγράδι με ευγενικό – είναι η αλήθεια – τρόπο υπέδειξε το πρόβλημα: «Υπήρχαν και αμφιλεγόμενα κριτήρια στα σφυρίγματα των διαιτητών».

Με τη φωνή διαμαρτυρίας του Σέρβου ήρθε να ενωθεί και αυτή του Άλεξ Αμπρίνες ο οποίος μιλώντας σε ισπανικά μέσα ήταν λάβρος κατά της διαιτησίας.

«Είμαστε δεύτεροι σχεδόν όλη τη σεζόν, αλλά δεν μας σέβονται. Το παιχνίδι άλλαξε όταν ο Αταμάν δέχθηκε τεχνική ποινή. Οι διαιτητές άλλαξαν κριτήρια από τότε και αντί να τιμωρούν τον Παναθηναϊκό, άρχισαν να τιμωρούν εμάς.

Συμβαίνει κάθε εβδομάδα, κάτι πρέπει να αλλάξει. Σήμερα οι διαιτητές δεν σεβάστηκαν έναν παίκτη σαν τον Ρίκι Ρούμπιο. Δεν μιλάμε για έναν 8χρονο που ήρθε από τη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Δεν του έδωσαν ούτε ένα φάουλ, ενώ την ίδια στιγμή σφύριζαν κάθε επαφή.

Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Θέλω να πιστέψω ότι δεν υπάρχει καμπάνια εναντίον της Μπαρτσελόνα. Αλλά κάτι συμβαίνει, γιατί το ζούμε όλη τη σεζόν. Έχουμε κάνει λάθη, χάσαμε μία μεγάλη διαφορά σήμερα, αλλά συμβαίνουν πράγματα που μας έχουν εκνευρίσει.

Δεν μας αφήνουν να παίξουμε, νομίζω ότι αυτό είναι άδικο. Κάτι πρέπει να αλλάξει, δεν γίνεται οι διαιτητές να κάνουν τόσα λάθη και μετά να πηγαίνουν σπίτι τους κάνοντας σαν να μην συνέβη τίποτα και απλώς να πλένουν τα χέρια τους, ώστε μετά να σφυρίξουν το επόμενο παιχνίδι και να συνεχίσουν να πληρώνονται» τόνισε φανερά εκνευρισμένος ο Ισπανός φόργουορντ που είδε την ομάδα του να πέφτει στην 4η θέση της Euroleague μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ.

Και ειδικά οι Καταλανοί δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται θύματα της διαιτησίας σε αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Αλλά δεν θα πρέπει να περιμένουν και «συγγνώμη» όπως ζητήσει η FIBA μετά τον τελικό στο Παρίσι – κατά… σύμπτωση – με τους «πράσινους» το 1996.

Διαβάστε επίσης