Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με νίκη στη Βαρκελώνη γράφει ιστορία

Με νίκη στη Βαρκελώνη γράφει ιστορία
Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024 - 22:18

Η ισοπεδωτική εμφάνιση και η «ερυθρόλευκη» παράσταση στο Στάδιο ειρήνης και Φιλίας έφερε αισιοδοξία στις τάξεις του κόσμου του Ολυμπιακού πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του μπορούν να κάνουν αυτό που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ομάδα στην ιστορία της Euroleague. Να πάρει την πρόκριση στο Final 4, στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ, αλλά με μειονέκτημα έδρας.

Ο Σκακιστής και η πάντα πεινασμένη για νέες διακρίσεις αγέλη των λύκων του, έχοντας ήδη νικήσει μια φορά στη Βαρκελώνη, στο Game 1, έχουν μπροστά τους λίγα 24ωρα – μέχρι τις 8 Μαΐου – για να προετοιμαστούν και να εμφανιστούν έτοιμοι να γράψουν ιστορία.

Ο Θρύλος έχει δώσει πέντε φορές Game 5 και έχει προκριθεί τις τέσσερις, αλλά όλες έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. Στη μοναδική που δεν τα κατάφερε ήταν εκτός έδρας και μάλιστα στην Ισπανία, το 2014 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μπαρτσελόνα, έχει παίξει επίσης πέντε φορές την πρόκριση σε 5ο παιχνίδι, έχοντας επίσης τέσσερις προκρίσεις (εντός έδρας) και έναν αποκλεισμό (εκτός έδρας), από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα, το 2016.

Διαβάστε επίσης