Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παπανικολάου: «Ξεπεράσαμε πολλές αντιξοότητες κατά καιρούς, ζω για αυτά τα παιχνίδια» (video)

Παπανικολάου: «Ξεπεράσαμε πολλές αντιξοότητες κατά καιρούς, ζω για αυτά τα παιχνίδια» (video)
Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024 - 02:06

Σε «πελάγη» ευτυχίας ο Κώστας Παπανικολάου, μετά τη νίκη (59-63) του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, στο Game 5 των playoffs της Euroleague και την πρόκριση στο Final-4 του Βερολίνου.

Ο σπουδαίος αρχηγός του Θρύλου, ο μεγάλος «Παπ», δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλους, σε όλα τα παιδιά μέσα στα αποδυτήρια, σε όλους όσοι δουλεύουν γύρω από την ομάδα. Συγχαρητήρια στον κόσμο που μας υποστηρίζει σε όλη τη χρονιά, στον κόσμο που ήρθε σήμερα εδώ και έκανε όλο αυτό το ταξίδι για να βρεθεί στο πλάι μας. Σπουδαία πρόκριση, εκτός έδρας σε πέμπτο παιχνίδι. Δείξαμε μεγάλο χαρακτήρα και νομίζω, ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε στο Final-4. Είναι το κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη και το δεύτερο κορυφαίο στον κόσμο, μετά από το NBA διασυλλογικά. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό, ζεις για τέτοια παιχνίδια. Αυτό σε ενδιαφέρει, να είσαι εκεί, έτσι ώστε να βοηθήσεις από την πλευρά σου την ομάδα. Όπως είπα και την προηγούμενη φορά δεν έχει να κάνει με εμένα, αλλά με την ομάδα γιατί όλοι μαζί τα καταφέραμε. Είναι μια δουλειά που γίνεται από την αρχή της σεζόν. Ξεπεράσαμε πολλές αντιξοότητες κατά καιρούς και έτσι ολοκληρώνονται η κανονική διάρκεια και τα playoffs με τον ιδανικότερο τρόπο για εμάς. Με τον πιο ονειρικό τρόπο, με μια πρόκριση εκτός έδρας απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο, μια ποιοτική και πολύ καλή ομάδα...

Να πούμε ότι είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ να έχει δυο εκπροσώπους στο Final-4. Είναι μια μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ και οι δύο ομάδες άξιζαν να βρίσκονται στο Βερολίνο. Συγχαρητήρια και στους δύο οργανισμούς για την προσπάθειά τους αυτή. Προτεραιότητα είναι το παιχνίδι με τη Ρεάλ και όταν έρθει η στιγμή θα συγκεντρωθούμε και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Ξέρουμε, ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη αποστολή, θα παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα που φέτος έχει παίξει κατά γενική ομολογία το καλύτερο μπάσκετ. Είναι ένα παιχνίδι, έχουμε τις πιθανότητές μας και θα πάμε να τις διεκδικήσουμε».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης