Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Γλέντι» στα Λιόσια, χαλαρή «κατοστάρα» Θρύλου στην ΑΕΚ! (videos)

«Γλέντι» στα Λιόσια, χαλαρή «κατοστάρα» Θρύλου στην ΑΕΚ! (videos)
Σάββατο, 18 Μαΐου 2024 - 18:55

Παντού θα «προσκυνάτε» τον Ολυμπιακό! Ο Θρύλος, με ροτέισον και στο «ρελαντί», νίκησε με 100-68 την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, στον δεύτερο ημιτελικό των playoffs της Stoiximan Basket League, έκανε το 2-0 στη σειρά και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά (θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Περιστέρι-Κολοσσός Ρόδου).

Και τώρα... Final-4 Euroleague για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι την Πέμπτη 24/5, θα αντιμετωπίσουν την Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό στο Βερολίνο, με στόχο την πρόκριση στον τελικό.

Πιο αναλυτικά, βασιζόμενη στην καλή της άμυνα και την επιθετική τριπλέτα των Φαλ, Κάνααν και Πίτερς, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επέβαλλε από το ξεκίνημα τον ρυθμό της (5-15) και «έκλεισε» το πρώτο δεκάλεπτο στο +12 (12-24). Οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» από την περιφέρεια και μείωσαν στους επτά πόντους (22-29, στο 14’), όμως ο Ολυμπιακός τους «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα. Κάνααν και Λούντζης βρήκαν στόχο από τα 6.75μ. και οι «ερυθρόλευκοι» με ένα σερί 8-0, ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς για πρώτη φορά στο +15 (22-37, στο 15’). Η ΑΕΚ προσπάθησε για το come back (39-45), όμως Μήτρου Λονγκ και Μιλουτίνοφ δήλωσαν «παρών» και διαμόρφωσαν το 41-49 του πρώτου εικοσαλέπτου.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» πρόωρα την υπόθεση νίκη. Και το έκαναν... Με καλή άμυνα, καλή κυκλοφορία της μπάλας και υψηλά ποσοστά από την περιφέρεια, αύξησαν τις αποστάσεις στο +19 (53-72, στο 30’). Η εικόνα δεν άλλαξε στην τέταρτη περίοδο. Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν με το... πόδι κολλημένο στο γκάζι, φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στην τελική επικράτηση. Αξίζει να σημειωθεί, πως στο τελευταίο δίλεπτο πάτησαν παρκέ οι Τανούλης και Αμπόσι, με τον δεύτερο να σκοράρει στα τελευταία δευτερόλεπτα από την γραμμή του τριπόντου.

Εκτός δωδεκάδας ήταν οι ΜακΚίσικ (ίωση) και Γουίλιαμς-Γκος (στομαχικές διαταραχές). Εκτός ήταν, επίσης, οι Μπραζντέικις, Ράιτ και Σίκμα, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 12-24, 41-49, 53-72, 68-100

Δείτε τα βίντεο:

Διαβάστε επίσης