Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πίτερς: «Έχουμε καλή χημεία και δώσαμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να είμαστε στο Final Four»

Πίτερς: «Έχουμε καλή χημεία και δώσαμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να είμαστε στο Final Four»
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 - 13:32

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για ακόμη μία μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση και για ένα ακόμη τρόπαιο.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αποχωρήσουν για το Βερολίνο την Τετάρτη (22/5), το μεσημέρι, προκειμένου να εγκατασταθούν στην Γερμανία και να ετοιμαστούν για το Final Four της Euroleague.

Ο Άλεκ Πίτερς ενόψει της αναμέτρησης και ανέφερε πως πράγματι η Βασίλισσα κυριάρχησε όλη τη σεζόν, όμως τόνισε πως η μαγεία του Final Four είναι πως μία ομάδα που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο μπορεί να μην βρεθεί σε καλή μέρα και να μείνει εκτός τελικού.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πιστεύω ότι έχουμε μια καλή ομάδα παικτών με εμπειρία. Ποτέ δεν ξεχνάς το πρώτο σου φάιναλ φορ. Εγώ δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά μου, στη Βιτόρια πως πήγαμε εκεί, τα πράγματα που είχαν σχέση με το φάιναλ φορ, είναι κάτι πολύ ειδικό, η ενέργεια εκεί είναι απίστευτη, η αξία είναι διαφορετική και όταν έρχεται η ώρα του αγώνα ελπίζεις να τα αφήσεις όλα αυτά στην άκρη και να μείνεις συγκεντρωμένος. Η Ευρωλίγκα είναι ξεχωριστή για κάποιους λόγους, Προφανώς γιατί μόνο μια ομάδα θα κερδίσει. Αλλά και γιατί σου δίνει κάποιες ευκαιρίες. Να είσαι στους πρώτους οκτώ, να παίξεις σε μια σειρά πλέι οφ, τέσσερις ομάδες έχουν πιθανότητες να κερδίσουν το τρόπαιο, μπορεί να είναι οποιαδήποτε από 14 ομάδες. Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί στην ομάδα έχουμε καλή επικοινωνία, καλή χημεία και δώσαμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να είμαστε εκεί.

Για τον ημιτελικό με τη Ρεάλ: «Μας αρέσουν οι ευκαιρίες που έχουμε απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Παίξαμε πραγματικά σκληρά απέναντι τους δύο φορές αυτή τη σεζόν, ναι, η Ρεάλ σίγουρα ήταν η καλύτερη ομάδα της σεζόν αλλά στο τέλος της ημέρας είσαι σε ένα περιβάλλον όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν. Μια ομάδα να κυριαρχεί όλη τη σεζόν, να μην κάνει τοι καλύτερο παιχνίδι της και να μην παίζει για τον τίτλο, αυτό είναι η ομορφιά του φάιναλ φορ. Οποιος είναι εκεί έχει ευκαιρία».

Για το Βερολίνο και την προσαρμογή τους: «Είναι καλό που πετάμε δύο μέρες νωρίτερα, το πρωτόκολλο δεν είναι εναντίον σου. Όταν φτάνεις εκεί έχεις όλο τον χρόνο να αφήσεις όλα τα συναισθήματα σου, τα πάντα να δουλέψουν μια μέρα επιπλέον και την επόμενη να μπεις στη συνηθισμένη ρουτίνα που έχεις παραμονές ενός εκτός έδρας αγώνα: Στο ξενοδοχείο, στις προπονήσεις, στις συναντήσεις, το φαγητό με την ομάδα και την ημέρα του αγώνα έχεις φυσικά τις συνήθειες της ημέρας. Το έξτρα διήμερο σε βοηθάει να σβήσεις τα συναισθήματα σου».

Για την παρουσία του στη σεζόν: «Δεν μπορώ να πω ότι χαλάρωσα στο δεύτερο μισό της σεζόν με τους συμπαίκτες μου κερδίσαμε πολλά παιχνίδια. Σίγουρα είχα πολλά σκαμπανεβάσματα τον τελευταίο μήνα, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στο τι μπορώ να κάνω, η ομάδα έχει εμπιστοσύνη σε μένα και έκανα καλή δουλειά όλη τη σεζόν για να αποδείξω ότι αξίζω να είμαι στο φάιναλ φορ».

Διαβάστε επίσης