Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαρτζώκας: «Ευγνώμονες για τη φανταστική υποστήριξη του κόσμου μας, δείχνει τι είδους κλαμπ είμαστε»

Μπαρτζώκας: «Ευγνώμονες για τη φανταστική υποστήριξη του κόσμου μας, δείχνει τι είδους κλαμπ είμαστε»
Σάββατο, 25 Μαΐου 2024 - 01:17

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό του Final-4 της Euroleague στο Βερολίνο και ηττήθηκε με 87-76 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, πραγματοποιώντας πολύ άσχημο πρώτο ημίχρονο.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο «σκακιστής» του Θρύλου, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε αρχικά: «Στο φετινό μας ευρωπαϊκό ταξίδι είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες. Είχαμε την κακή τύχη να αντιμετωπίσουμε μια Ρεάλ σε καταπληκτική κατάσταση. Μια ομάδα που έχει ταλέντο, εμπειρία και καθοδήγηση από τον πάγκο. Δεν αρχίσαμε όπως έπρεπε, αντιδρούσαμε και δεν δρούσαμε. Επιτρέψαμε στον Χεζόνια να εκτελέσει τρία ελεύθερα τρίποντα στην αρχή και έφτασαν να έχουν 9/13 στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε μόλις τρία αμυντικά ριμπάουντ στο ημίχρονο. Δεν θα πω ότι ήμασταν φοβισμένοι, αλλά δεν είχαμε τη σωστή προσέγγιση στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο επιστρέψαμε στις αρχές μας, αλλά κάποια μεγάλα καλάθια του Μούσα και κάποιες κακές επιλογές δεν μας επέτρεψαν να απειλήσουμε. Η Ρεάλ κέρδισε δίκαια. Ευχαριστώ τον κόσμο, είμαστε ευγνώμονες για τη φανταστική τους υποστήριξη και δείχνει τι είδους κλαμπ είμαστε. Όλη μας η προσπάθεια όλη τη σεζόν ήταν φανταστική και βγάζω το καπέλο στους παίκτες μου».

Για τους ψηλούς των «ερυθρόλευκων», ο Μπαρτζώκας είπε: «Είναι περίεργο. Δεν θα πω ότι δεν πήραν πάσες, ούτε ότι δεν προσπάθησαν. Αλλά παίζοντας απέναντι στον Ταβάρες και τον Πουαριέ θα έπρεπε να ήμασταν πιο έτοιμοι πνευματικά. Ήμασταν λίγο διστακτικοί και αυτό δεν είναι η σωστή προσέγγιση. Θεωρώ, πως έχουμε μια από τις καλύτερες φροντ λάιν, αλλά σήμερα για κάποιους λόγους, για τους οποίους εγώ είμαι περισσότερο υπεύθυνος, δεν μας βοήθησαν όσο θα θέλαμε».

Και πρόσθεσε ο τεχνικός των Πειραιωτών: «Όλη τη χρονιά είχαμε τρεις διαφορετικές άμυνες απέναντι στο πικ εν ρολ, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των ψηλών μας. Η Ρεάλ έχει πολύ καλούς παίκτες στο πικ εν ρολ. Αλλάξαμε την άμυνά μας στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά χάσαμε ριμπάουντ. Στο δεύτερο ημίχρονο λειτουργήσαμε καλά, για αυτό και επιστρέψαμε στο ματς, αλλά στο -10 κάναμε δύο λάθη και ο Γιουλ με ένα φάουλ που δεν ήταν, αλλά οκ, τα κρίσιμα σουτ του Μούσα και του Γιαμπουσέλε διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Κάποιες λεπτομέρειες παίζουν ρόλο».

Η τοποθέτηση του Μπαρτζώκα, για το αν είναι επιτυχημένη η φετινή ευρωπαϊκή σεζόν για τον Ολυμπιακό: «Αυτή η ομάδα, τα τελευταία τρία χρόνια, είναι πετυχημένη. Έχουμε πάρει όλους τους εγχώριους τίτλους, νομίζω επτά στη σειρά και έχουμε τρία σερί Final-4. Έχουμε χτίσει μια ομάδα με χαρακτήρα και προσωπικότητα. Πέρυσι, είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία, γιατί η Ρεάλ δεν είχε τον Καμπάτσο. Δεν είχαμε τραυματισμούς, είχαμε τον Βεζένκοφ, τον Σλούκα, αλλά χάσαμε την ευκαιρία που είχαμε από ένα μεγάλο σουτ του Γιουλ και από τύχη. Για μια ομάδα που έχει το μικρότερο μπάτζετ από 8-10 ομάδες στην Euroleague, δεν μπορώ να πω ότι αποτύχαμε. Ήρθαμε να παίξουμε για την ομάδα μας, για τη φανέλα, για τον κόσμο μας. Κι όταν περάσει η απογοήτευση θα καταλάβουμε ότι πετύχαμε φέτος, φτάσαμε στο Final-4 με έναν εντυπωσιακό δεύτερο γύρο και με μειονέκτημα έδρας απέναντι στην Μπαρτσελόνα».

Όσο για την «επόμενη μέρα» του Θρύλου, ο «σκακιστής» τόνισε: «Οι δύο προηγούμενες συμμετοχές μας κρίθηκαν στο τελευταίο σουτ. Φέτος, η Ρεάλ ήταν καλύτερη συνολικά για 40 λεπτά. Δεν θέλω να βρίσκω δικαιολογίες, ότι παίζουμε με μια ομάδα με 40 εκατ. μπάτζετ, ενώ εμείς έχουμε 10. Ξέρω, πως τα λεφτά δεν παίζουν μπάσκετ, αλλά αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με σκληρή νοοτροπία, που ξέρει να κάνει τα σωστά πράγματα. Μεγαλώσαμε την τελευταία διετία. Δεν είναι εύκολο να πας σε τρία σερί Final-4. Το Final-4 είναι μια ευκαιρία που χαίρεσαι για τη συμμετοχή, αλλά τρεις ομάδες φεύγουν απογοητευμένες και μόνο μία χαρούμενη. Τώρα, επιστρέφουμε λυπημένοι, όχι ντροπιασμένοι, αλλά σκεπτόμενοι τι έπρεπε να κάνουμε. Έτσι είναι ο αθλητισμός, περισσότερες είναι οι κακές στιγμές παρά οι καλές. Την τελευταία τριετία, είχαμε πολλές χαρούμενες στιγμές. Πριν το Final-4, έλεγα πως ακόμη κι αν πάρουμε τον τίτλο θα πρέπει να επιστρέψουμε χωρίς αλαζονεία και τώρα που αποκλειστήκαμε, θα πρέπει να επιστρέψουμε χωρίς να είμαστε λυπημένοι ή ντροπιασμένοι. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως κάνουμε».

Διαβάστε επίσης