Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απίστευτο κι όμως... ελληνικό: Ποινή-χάδι σε ΠΑΟ από την ΔΕΑΒ για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Απίστευτο κι όμως... ελληνικό: Ποινή-χάδι σε ΠΑΟ από την ΔΕΑΒ για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 - 16:41

Η ΔΕΑΒ καταπολεμάει τη βία με ποινές-χάδι! Όσο βέβαια περνά ο καιρός και αναλόγως τον σύλλογο, βλέπουμε άλλα μέτρα και άλλα σταθμά, όπως συμβαίνει τώρα με τον Παναθηναϊκό.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από την έναρξη (14/6, 21:15) του πέμπτου τελικού της Basket League, μεταξύ του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, «πράσινοι» οπαδοί προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια και η απάντηση της ΔΕΑΒ ξέρετε ποια ήταν; Τιμωρία με απλό πρόστιμο 50.000 ευρώ την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τα σοβαρά επεισόδια βίας.

Φυσικά, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, ούτε περιμέναμε κάτι καλύτερο. Εδώ πέρσι ο Παναθηναϊκός δεν τιμωρήθηκε πέρυσι με αφαίρεση βαθμών μετά το ανεπανάληπτο σκάνδαλο στον περσινό 4ο τελικό με τα επεισόδια των οπαδών και την «εξαφάνιση» των μηχανημάτων της γραμματείας του γηπέδου.

Η ανακοίνωση:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

Με την υπ’ αριθμ. 45/2024 Απόφασή της επιβλήθηκε, σε βάρος της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, διοικητικό πρόστιμο ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000 €), για σοβαρά επεισόδια βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό -συμπλοκές περίπου πεντακοσίων (500) φιλάθλων της με την αστυνομία, με κίνδυνο πρόκλησης βαριών σωματικών βλαβών στα αστυνομικά όργανα– τα οποία έλαβαν χώρα στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ο.Α.Κ.Α., κατά τον αγώνα καλαθοσφαίρισης ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AΚTOR – ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ στις 14-06-2024, για το πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών (BASKET LEAGUE – Play offs), αγωνιστικής περιόδου 2023/2024, που διοργανώνεται από τον ΕΣΑΚΕ.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν.5085/2024».

Διαβάστε επίσης