Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαρτζώκας: «Μπαίνουμε στην επόμενη πίστα, κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε φέτος»

Μπαρτζώκας: «Μπαίνουμε στην επόμενη πίστα, κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε φέτος»
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 - 20:23

Στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε προ ολίγων ημερών στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, σε συνέντευξη που έδωσε.

Ο Coach B τόνισε την προσπάθεια που έκανε όλος ο σύλλογος, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ έδειξε ότι έχει το «βλέμμα» του μονάχα στην επόμενη μέρα και το μέλλον του Θρύλου, παίρνοντας ως μάθημα τη φετινή περίοδο για να μπει στη «νέα εποχή» ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

«Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για την αποσυμπίεση και έπειτα από μία τρομερή έκρηξη αδρεναλίνης. Πολύ κουραστική χρονιά που μπήκαμε σε πολλές δοκιμασίες. Δεν τελείωσε όπως θα θέλαμε η σεζόν. Αυτό είναι το μπάσκετ. Το θέμα είναι να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, ότι κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε.

Η ζωή είναι έτσι. Σε προσγειώνει πάντα. Όλα όταν έρχονται κατ’ ευχή, μετά περνάς από μία δοκιμασία. Είχαμε πολλά απρόοπτα. Έπρεπε να επανεκκινήσουμε πολλά πράγματα. Εάν τελείωνε καλύτερα η σεζόν στο τέλος θα ήταν μία αξιοσημείωτη και αξιομνημόνευτη χρονιά.

Δεν έχουν προλάβει να αλλάξουν πολλά από την τελευταία ημέρα. Η δουλειά του προπονητή είναι το επόμενο βήμα. Να δούμε τις επιλογές έχουμε στην αγορά. Να μιλήσουμε με τη διοίκηση για τις κινήσεις μας και ποια κατεύθυνση θα βαδίσουμε. Μπαίνουμε στην επόμενη πίστα, αλλά προχωράμε στο επόμενο βήμα.

Δεν με ενόχλησε. Κάθε παίκτης έχει πρόβλημα με τον χρόνο συμμετοχής. Θέλει να παίζει περισσότερο. Ο Αϊζάια διάλεξε ένα άθλημα, όπου άλλος αποφασίζει το πόσο θα παίζει και εγώ διάλεξα ένα άθλημα που κάποιος θα με κριτικάρει σ’ αυτό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε προκύψει στον αθλητισμό.

Η δική μας επιτυχία τάισε την πείνα του Παναθηναϊκού. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι δεν έληξε το ματς, ενώ νικήσουμε 30 πόντους. Είχαμε κερδίσει συνεχόμενες φορές και πολλά ρεκόρ νικών. Οι συνεχόμενες ήττες και η συνεχόμενη απογοήτευση όπλισαν τον Παναθηναϊκό να γίνει καλύτερος, να επενδύσει τεράστια ποσά και να πάει σε άλλες πρακτικές, που πήγε όπως όλοι ξέρουμε. Ασχολούνται τα όργανα και οι θεσμοί μ’ αυτό. Σε επηρεάζει αυτό. Σε μία κοινωνία που ζούμε στην Ελλάδα που θέλουν να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα και μας ενδιαφέρει το κακό του διπλανού μας. Προσπαθώ να είμαι αποστασιοποιημένος από αυτά τα πράγματα. Έχω στεναχώρια, που μπορεί να είναι και παραπάνω, αλλά στο τέλος επιβιώνουν οι σκληροί»

Διαβάστε επίσης