Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βεζένκοφ: Όσα είπε για τη σχέση προπονητή-παικτών και τη…διαμάχη στο Σακραμέντο

Βεζένκοφ: Όσα είπε για τη σχέση προπονητή-παικτών και τη…διαμάχη στο Σακραμέντο
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 - 20:40

Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν αυτά που αποκάλυψε ο Σάσα Βεζένκοφ, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προπονητών της Euroleague.

Συγκεκριμένα, ο MVP της διοργάνωσης με τη φανέλα του Ολυμπιακού για το 2022/23, στάθηκε τόσο στη σχέση που πρέπει να έχει ένας προπονητής με τους παίκτες του, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα σκηνικό, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στους Σακραμέντο Κινγκς, με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον προπονητή φυσικής κατάστασης της ομάδας του NBA.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάσα Βεζένκοφ:

«Ας πούμε στο NBA με τα ταξίδια, η πρώτη μου σεζόν ήταν τρελή.

Απλά πηγαίνεις από το ένα ξενοδοχείο στο άλλο και από εκεί στο γήπεδο και στις εγκαταστάσεις. Μετά παίζεις με άλλη ομάδα και πρέπει να διαβάσεις το scouting. Μετά παίζεις και ταξιδεύεις πάλι. Είναι πολύ δύσκολο να τα θυμηθώ όλα.

Πρέπει πρώτα να είσαι πολύ ανθεκτικός και σκληρός πνευματικά και μετά σωματικά.

Οι προπονητές πρέπει να είναι ειλικρινείς με τους παίκτες τους και, φυσικά, οι παίκτες να λένε πάντα την αλήθεια στους προπονητές τους. Γιατί αν εγώ πάω στον προπονητή μου και του πω κάποια πράγματα και μετά εκείνος μου πει κάτι απλά για νιώσω καλύτερα, όλα θα αλλάξουν. Πλέον υπάρχουν περισσότερες διαμάχες στις ομάδες και πρέπει να υπάρχει διάθεση για να μαθαίνεις και εσύ από τον προπονητή, αλλά και ο προπονητής από εσένα. Οπότε όλα έχουν σημασία.

Την προηγούμενη σεζόν είχα μια διαμάχη με τον προπονητή φυσικής κατάστασης. Τον ρώτησα γιατί έπρεπε να παίζω 15 λεπτά. Μου είπε "γιατί αυτό λέω εγώ και γιατί το λέει ο προπονητής'".

Αγαπώ το παιχνίδι. Για αυτό πληρωνόμαστε, θέλουμε να παίζουμε περισσότερο. Κάθε παίκτης ψάχνει κάτι. Εμείς οι αθλητές είμαστε δύσκολοι. Ακόμα και αν παίξεις 40 λεπτά και χάσεις, θα πας στον προπονητή και θα του πεις "είδες, είμαι κουρασμένος, γιατί έπαιξα 40 λεπτά;".

Οπότε το βλέπετε. Έχουμε προβλήματα διαρκώς. Πρέπει να επικοινωνούμε. Είμαστε σαν μικρά παιδιά. Πρέπει να εμπιστεύεσαι τον προπονητή σου και εκείνος εσένα και κάπως έτσι χτίζεις μια καλή ομάδα»

Διαβάστε επίσης

Συσπείρωση και ψυχραιμία!

Συσπείρωση και ψυχραιμία!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλά χέρια σε όλα τα αθλήματα και γι'αυτό πρέπει να είμαστε δίπλα χωρίς υπερβολικές αντιδράσεις...