Θρύλε Θεέ, χρόνια πολλά, 100 χρόνια και δεν είναι αρκετά...
Οι προβλέψεις τους κατέρρευσαν: O Θρύλος ξεφτίλισε τους «αντικειμενικούς»!
Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2025 - 20:40
Όταν οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είπαν στα αποδυτήρια των Πειραιωτών ότι αυτό το πρωτάθλημα είναι το πιο μάγκικο στην ιστορία του Θρύλου, το εννοούσαν. Έτσι είναι. Αυτό είναι το πιο... καρυδάτο. Κόντρα στην τοξικότητα που δημιούργησαν οι... απέναντι, αλλά και στη «λάσπη» που πέταξαν στους «ερυθρόλευκους», οι μάγκες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις στο παρκέ. Εκεί που οι άλλοι έδειξαν ότι δεν μπορούν.
Όταν όλοι σε ξεγράφουν, όταν τα μικρόφωνα γεμίζουν «αντικειμενικές» αναλύσεις και αόριστα υπονοούμενα για διαιτησία, όταν οι απέναντι σε προκαλούν και πανηγυρίζουν από το πρώτο παιχνίδι της σειράς, ο Ολυμπιακός απαντάει όπως μόνο αυτός ξέρει: με πράξεις, με ψυχή, με κούπα!
Ο Θρύλος πήρε το πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας, δίνοντας τρία απανωτά «χτυπήματα» στον Παναθηναϊκό. Μέσα στο ΣΕΦ. Μέσα στο ΟΑΚΑ. Και πάλι στο ΣΕΦ.
Μετά τον αποκλεισμό στην Ευρωλίγκα, πολλοί έσπευσαν να «τελειώσουν» τον Ολυμπιακό. Να τον πουν «κουρασμένο», «γερασμένο», «προβλέψιμο». Αλλά δεν κατάλαβαν ότι αυτή η ομάδα δεν τελειώνει ποτέ. Συσπειρώθηκε, ενώθηκε σαν γροθιά και έβαλε στο στόχαστρο μόνο ένα πράγμα: τον τίτλο.
Οι γνωστοί «ειδικοί» των πάνελ και των podcast άρχισαν πάλι τα παραμύθια για «σφυρίγματα», για «κακές αποφάσεις», για «εύνοια». Οι ίδιοι που δεν τόλμησαν να πουν λέξη για την εικόνα-ντροπή της ομάδας του Αταμάν, που πέρασε όλη τη σειρά με βλέμμα χαμένο και παίκτες δίχως ψυχή.