Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Κύπελλο με τον κόσμο μας»

«Κύπελλο με τον κόσμο μας»
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011 - 23:53

Να πάρει το κύπελλο ο Θρύλος με τον κόσμο στο πλευρό του είναι η επιθυμία του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Το μεσημέρι της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του τελικού Κυπέλλου μπάσκετ. Από πλευράς Ολυμπιακού πέρα από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τον αρχηγό Θοδωρή Παπαλουκά παραβρέθηκαν και οι Βαγγέλης Αγγέλου, Μίλαν Τόμιτς και Χρήστος Σταυρόπουλος.

Κίνητρο μεγάλο… Από τη μία ένας τίτλος από την άλλη μία νίκη επί του πρωταθλητή Ευρώπης. Αυτό τόνισε άλλωστε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του τελικού Κυπέλλου την Κυριακή.

Ο Σέρβος τεχνικός του Ολυμπιακού, κατά την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου των προπονητών και των αρχηγών των δύο ομάδων που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, αφού αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες που συγκεντρώνει η αναμέτρηση του Κυπέλλου για τον Ολυμπιακό, συμπλήρωσε κοφτά πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη και μόνο επί του «αιωνίου».

«Περιμένω ένα καλό και δυνατό παιχνίδι. Η διαφορά είναι πως η ομάδα μου παίζει εναντίο τηςν πρωταθλήτριας Ευρωλίγκας. Είναι μεγάλο κίνητρο και να πω σε αυτό το σημείο συγχαρητήρια στον παναθηναϊκό που δίκαια κέρδισε την Ευρωλίγκα. Είναι μεγάλο κίνητρο για μας. Έχουμε σοβαρά προβλήματα, ο Νεστέροβιτς όπως ξέρετε δεν θα παίξει, σίγουρα έχουμε ένα πρόβλημα με τον Σπανούλη που ξεκίνησε τη Δευτέρα προπονήσεις και έπαιξε στο φιλικό 10 λεπτά. Πιστεύω οι φίλαθλοι να υποστηρίξουν τις ομάδες τους και να έχουμε έναν όμορφο τελικό».

Ερωτηθείς για τη διαφορά του τελικού με τα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου, ο Σέρβος τεχνικός του Ολυμπιακού ανέφερε πως υπάρχει μια διαφορά με τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Οι ομάδες είναι γνωστές, δεν θα κερδίσει καμία ομάδα βασιζόμενοι σε κάποια λεπτομέρεια άγνωστη. Το θέμα είναι να κερδίσεις το Κύπελλο και η διαφορά σε σχέση με το ματς που είχε αναβληθεί είναι ότι πλέον θα παίξουμε απέναντι στον πρωταθλητή Ευρωλίγκας. Αυτό είναι μεγαλύτερο κίνητρο από πλευράς μας».

"Ακόμα και πέντε... πολεμάμε"

Στο παραπάνω κίνητρο που υπάρχει πλέον στον Ολυμπιακό αναφέρθηκε και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο οποίος τόνισε πως θέλει να συνεχιστεί η φετινή καλή πορεία των «ερυθρολεύκων» ιδίως απέναντι στον «αιώνιο»…

«Ήταν δύσκολο για μας να μην είμαστε στη Βαρκελώνη. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την επιτυχία αντιπάλου και οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια. Για τον τελικό τώρα, δυστυχώς αναβλήθηκε όταν έπρεπε να γίνει. Είναι σημαντικός πλέον γιατί κρίνει τίτλο. Έχουμε προετοιμαστεί, ξέρουμε για μας ότι είναι σημαντικός για ψυχολογικούς λόγους, μας έχει δώσει ο κόουτς να καταλάβουμε ότι και πέντε να είμαστε πρέπει να πολεμήσουμε…» ανέφερε ο ενδεικτικά ο αρχηγός του Ολυμπιακού για να συμπληρώσει: «Ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό και ελπίζω η ατμόσφαιρα να είναι όπως στο ΣΕΦ».

Ο Παπαλουκάς στη συνέχεια δεν δίστασε να τονίσει πως «είναι ένα παιχνίδι που σου δίνει τίτλο και είναι σημαντικό για μας να συνεχίσουμε την καλή πορεία στην Ελλάδα. Το κάνει ακόμα πιο σπουδαίο ότι θα παίξουμε απέναντι στον ΠΑΟ ο οποίος είναι πρωταθλητής Ευρωλίγκας. Θέλουμε να κερδίσουμε τον τίτλο, είναι κίνητρο για μας και αν κάποιος αγχωθεί είναι ο ΠΑΟ γιατί όλοι απαιτούν να κερδίσει και στην Ελλάδα μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, έτσι δεν είναι λογικό; Στην ΤΣΣΚΑ το βίωσα αυτό. Εμείς πρέπει να το δούμε ως κίνητρο ότι παίζουμε με τους πρωταθλητές Ευρώπης».

«Να ετοιμαστούμε πνευματικά»

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να… πατήσουν το κουμπί, ώστε να ετοιμαστούν πνευματικά μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και να μπουν σε ρυθμούς τελικού Κυπέλλου.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μάλιστα τόνισε πως «έχουμε γι ακόμα μία φορά την δυνατότητα να διεκδικήσουμε ακόμα έναν τελικό απέναντι σε μια ομάδα που σεβόμαστε. Είναι πολύ δύσκολη η επιστροφή από το Φάιναλ Φορ για όλους αλλά θα βρούμε κίνητρα για να παίξουμε. Είμαι χαρούμενος που έχουμε κάνει βήμα προόδου, καθώς πέρσι είχαμε 600 εισιτήρια και φέτος 900. Κάποια μέρα ίσως έχουμε περισσότερο κόσμο».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Διαμαντίδης τόνισε από τη πλευρά του πως «εύχομαι να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι χωρίς ακρότητες. Το πιο σημαντικό για μας είναι πως πρέπει μετά την Ευρωλίγκα να ετοιμαστούμε στο πνευματικό κομμάτι και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο 100% να δώσουμε τι έχουμε για να κατακτήσουμε το Κύπελλο».

Διαβάστε επίσης

Τον χαβά τους οι Καταλανοί

Τον χαβά τους οι Καταλανοί

Το φλερτ μεταξύ Μπαρτσελόνα και Τεόντοσιτς συνεχίζει να υφίσταται σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της Sport. Παιχνίδι του μάνατζερ ή πραγματικό ενδιαφέρον των Καταλανών για τον Μίλος;

Συσπειρωμένοι στον στόχο τους

Συσπειρωμένοι στον στόχο τους

Τελευταία προπόνηση στο ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό και στον Πειραιά έχουν ξεχάσει τα προβλήματα, έχοντας επικεντρωθεί στον στόχο τους-Ένα βήμα παραπάνω ο Σπανούλης

«Ο Ολυμπιακός θα το πάρει»

«Ο Ολυμπιακός θα το πάρει»

Τη σιγουριά του ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το κύπελλο κόντρα στον ΠΑΟ εξέφρασε μέσω του «ΓΑΥΡΟΥ» ο Στηβ Γιατζόγλου.