Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...
Σάββατο, 14 Μαΐου 2011 - 22:27

Το όνομα των ημερών… Το ερώτημα του τελευταίου καιρού. Θα παίξει, δεν θα παίξει; Σε τι κατάσταση θα είναι; Όπως και να χει, ο Βασίλης Σπανούλης δεν θα έχανε με τίποτα τον τελικό. Θα είναι εκεί, παρών και όπως πάντα θα δώσει και τη ψυχή του.

Τα δεδομένα λοιπόν… Ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού θα αγωνιστεί στον τελικό Κυπέλλου στο Ελληνικό, εξ αρχής είχε κριθεί αναγκαία η παρουσία του (όπως άλλωστε και του Νεστέροβιτς) για ψυχολογικούς λόγους ωστόσο, τόσο ο ίδιος ως χαρακτήρας και προσωπικότητα όσο και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, έκαναν ότι ήταν δυνατό ώστε ο Σπανούλης να βοηθήσει την ομάδα και παράλληλα να προσεχθεί ώστε να μην υποστεί υποτροπή στον τραυματισμό του.

Μην γελιόμαστε, από πλευράς φυσικής κατάστασης και αγωνιστικής ετοιμότητας, ο Βασίλης δεν μπορεί να είναι στο επίπεδο που θα ήθελε και προσδοκούσε τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα και εδώ πρέπει να βγουν όλοι μπροστά, όλοι και ο καθένας ξεχωριστά να υπερβάλλουν εαυτόν.

Σαφώς και η θεραπευτική αγωγή που ακολούθησε τον βοήθησε και αρκετά μάλιστα. Πήγε πολύ καλά, ωστόσο μην λησμονεί κανείς πως μόλις τη Δευτέρα ενσωματώθηκε στο πρόγραμμα των υπολοίπων ακολουθώντας το πρώτο μέρος (προθέρμανση) του προγράμματος. Το ίδιο έγινε και την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη αγωνίστηκε για 15 λεπτά κόντρα στη Ραντνίτσκι. Τρελαινόταν που δεν μπορούσε να ακολουθήσει το πρόγραμμα των υπολοίπων, αλλά… δεν γινόταν διαφορετικά. Έπρεπε να πορευτεί με προσεκτικά και μελετημένα βήματα.

Τις τελευταίες μέρες έχει κάνει το παραπάνω που χρειαζόταν, κάλυπτε μεγαλύτερος μέρος του προγράμματος και με προσεκτικά βήματα, βρίσκεται με ομόφωνη απόφαση όλων, στη διάθεση του προπονητή του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Έκανε μεγάλη δουλειά ο ίδιος για να προλάβει, έλιωσε στις θεραπείες, ακολουθούσε πιστά το πρόγραμμα ώστε να είναι παρών. Πρώτος του τελικός με την «ερυθρόλευκη», δεν θα μπορούσε για τίποτα να το χάσει…

Διαβάστε επίσης

«Τελικό χωρίς ακρότητες»

«Τελικό χωρίς ακρότητες»

Κοινό μήνυμα έστειλαν Θ. Παπαλουκάς και Δ. Διαμαντίδης ενόψει του τελικού, μέσω του blog που διατηρούν στην ιστοσελίδα της wind.