Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κόρακες μέσα στο ΣΕΦ!

Κόρακες μέσα στο ΣΕΦ!
Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011 - 13:23

Στο κρισιμότερο ματς της σεζόν, η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Θρύλου. Αλλά είχε απέναντί του ξανά τους κόρακες, οι οποίοι με τις αποφάσεις τους έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και οδήγησαν τον Θρύλο στην ήττα από τον ΠΑΟ (70-75) στον πρώτο τελικό!

Λίγο η κακή άμυνα στη ρακέτα, λίγο η έλλειψη καθαρού μυαλού στην επίθεση και πολύ περισσότερο οι αποφάσεις των διαιτητών όποτε η ομάδα είχε το μομέντουμ, στέρησαν από τον Ολυμπιακό την ευκαιρία να ξεκινήσει με το δεξί τους τελικούς και να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας που με τόσο κόπο κατέκτησε στην κανονική περίοδο.

Ο ΠΑΟ «έκλεψε» τη νίκη (70-75), αλλά κανείς δεν πανηγύρισε γιατί η σειρά έχει ακόμη πολύ δρόμο. Ο Τεόντοσιτς, ο Μπουρούσης κι ο Σπανούλης έκαναν ό,τι μπορούσαν, όμως κανείς άλλος δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα να χρειάζεται τώρα νίκη στο ΟΑΚΑ για να ισοφαριστεί η σειρά και να επιστρέψει το αβαντάζ έδρας στους Πειραιώτες.

Ο κόσμος γέμισε το ΣΕΦ, έκανε το καθήκον του, στήριξε την ομάδα, όμως στο τέλος πληγώθηκε για άλλη μια φορά. Γι' αυτό και η ομάδα οφείλει, χρωστάει μια νίκη στο γήπεδο του αιωνίου αντιπάλου για να χτίσει ξανά ό,τι γκρεμίστηκε στο φαληρικό στάδιο.

Το «τρελό» ξεκίνημα και το δίκιο που έπνιξε τον Ντούντα

Ο Τεόντοσιτς και ο Γκόρντον επέστρεψαν στην βασική πεντάδα μετά τις ανάσες που πήραν στον τρίτο ημιτελικό με τον Αρη και ήταν στο πρώτο δεκάλεπτο οι κορυφαίοι του Θρύλου μαζί με τον Μπουρούση. Ο Αμερικανός έκανε το 8-4, ο Μίλος έβαλε το πρώτο του τρίποντο για να ανεβάσει τη διαφορά στο +7 (11-4) και ο Μπουρούσης έκανε πλάκα απέναντι στον προκλητικό Μπατίστ. Το δεύτερο τρίποντο του Τεόντοσιτς έβαλε φωτιά στο ΣΕΦ (21-12), πριν «εκραγεί» ο Ιβκοβιτς για μια φάση που έγινε τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου. Ο Μπουρούσης δεν κέρδισε το καθαρό φάουλ που του έκανε ο Μάριτς, οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια σε μια φαινομενικά εύκολη φάση και στη συνέχεια χρέωσαν με τεχνική ποινή τον Ντούντα, ο οποίος γκρίνιαζε με το δίκιο του. Ακόμη κι έτσι το σκορ δεκαλέπτου ήταν καλό για τον Ολυμπιακό (21-15), που έδειξε από νωρίς την κυριαρχία του.

Μπλόκαρε σε άμυνα κι επίθεση, αλλά έμεινε μπροστά

Τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου δεν ήταν το ίδιο καλά για τους «ερυθρόλευκους», κυρίως στο πίσω μέρος του γηπέδου. Η άμυνα δεν ήταν αποτελεσματική, ο Παπαλουκάς κι ο Σπανούλης δεν διατήρησαν τη διαφορά και οι «πράσινοι» ισοφάρισαν στο 23-23 βρίσκοντας συνεχώς τον ελεύθερο παίκτη, συνήθως μέσα στη ρακέτα. Με την επιστροφή του Γκόρντον στην πεντάδα ο Θρύλος έτρεξε ένα σερί 6-0, πήρε ξανά μικρό προβάδισμα (29-23), αλλά ισοφαρίστηκε ξανά χάρη στο γκολ-φάουλ του Μπατίστ (30-30) και βρέθηκε και πίσω μετά τις βολές του Σάτο (30-32). Η ομάδα κόλλησε και στην επίθεση, ο Τεόντοσιτς επέστρεψε ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, έβαλε τρεις βολές για το 35-34 και κράτησε μπροστά την ομάδα, ακόμη κι αν η εμφάνισή της ήταν μέτρια για δέκα λεπτά.

Ντέρμπι για... σκληρά νεύρα

Οπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο. Ο Ερτσεγκ απάντησε σε ένα τρίποντο του Διαμαντίδη (38-37), αλλά αντικαταστάθηκε γρήγορα από τον Πρίντεζη. Η άμυνα συνέχισε να είναι αναποτελεσματική, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τις μάχες στη ρακέτα μαζί με αρκετά επιθετικά ριμπάουντ και ο Μπατίστ εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη εμφάνιση του Μαυροκεφαλίδη. Το 41-46 και το 45-50 δεν πάγωσαν όμως το ΣΕΦ, ο κόσμος συνέχισε να στηρίζει την ομάδα και πίστεψε στη νίκη. Ο Ιβκοβιτς ξεκούρασε Τεόντοσιτς και Γκόρντον στο τελευταίο δίλεπτο για να τους έχει φρέσκους στο τέταρτο δεκάλεπτο, όσοι βρίσκονταν στην πεντάδα έπαιξαν άμυνα σε όλο το γήπεδο, αλλά ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμα (51-56) και μπήκε με καλύτερη ψυχολογία στην τέταρτη περίοδο.

Θρίλερ το τελευταίο δεκάλεπτο

Οταν ο Νίκολας σκόραρε το πρώτο του καλάθι ανέβασε τη διαφορά στο +7 (51-58), όμως ένα ο Παπαλουκάς έβαλε τρίποντο για το 54-58 και ο Σπανούλης γκολ-φάουλ για το 57-58. Με το μομέντουμ υπέρ του Ολυμπιακού οι διαιτητές είδαν (;) ανύπαρκτο φάουλ από τον Μπουρούση και κράτησαν μπροστά τους «πρασίνους», οι οποίοι είχαν συνεχώς το προβάδισμα χάρη στο σκληρό παιχνίδι που άφηναν οι «γκρι».

Τα τελευταία λεπτά ήταν πραγματικό θρίλερ, με τον Καλάθη να κάνει το 63-68 και να πληγώνει ξανά την κακή άμυνα στη ρακέτα. Στην επόμενη φάση ο Τεόντοσιτς αστοχεί σε τρίποντο εξαιτίας φάουλ του Καλάθη, όμως οι διαιτητές και πάλι δεν βλέπουν τίποτα. Το περίεργο είναι ότι όλες οι αμφισβητούμενες φάσεις ήταν εναντίον του Ολυμπιακού, σε άλλο ένα ματς, σε άλλον ένα αγώνα στον οποίο κρίνονταν οι κόποι όλης της σεζόν.

Παρόλα αυτά ο Σπανούλης μείωσε στους δυο με τρίποντο (66-68) και ισοφάρισε με drive στην επόμενη φάση (68-68), βάζοντας φωτιά στο ΣΕΦ. Ο «Kill Bill» έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά ο Φώτσης έβαλε και πάλι τον ΠΑΟ μπροστά με τρεις (68-71), πριν κάνει ο Παπαλουκάς το 70-71. Ο Διαμαντίδης έβαλε τις βολές για το 70-73, ο Τεόντοσιτς έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και ο Μπατίστ έγραψε τον επίλογο με βολές.

Το live του αγώνα:

Διαβάστε επίσης

Ο καλύτερος του Γκάλη!

Ο καλύτερος του Γκάλη!

Έπιασαν οι φωνές του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία, αφού στο ΣΕΦ οι «γκρίζοι» έκαναν ό,τι ήθελαν...

Δεν τελειώσαμε...

Δεν τελειώσαμε...

Έσπασε η έδρα, αλλά παρά την έκδηλη απογοήτευση, η προσπάθεια συνεχίζεται…

Αντίστροφη μέτρηση!

Αντίστροφη μέτρηση!

Η ώρα της... κρίσης έφτασε. Οι τελικοί της Α1 αρχίζουν και το gavros.gr θυμίζει τα τρία προηγούμενα ραντεβού με τον ΠΟΑ!

Το βίντεο για τους τελικούς

Το βίντεο για τους τελικούς

Δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο- διαφήμιση του ΕΣΑΚΕ για τους τελικούς με τον Γιώργο Πρίντεζη να πρωταγωνιστεί από τον Ολυμπιακό.