Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν τελειώσαμε...

Δεν τελειώσαμε...
Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011 - 23:20

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προστατέψει την έδρα του. Το πλεονέκτημα που με κόπο αλλά δικαίως πήρε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με δύο νίκες επί του «αιώνιου» αντιπάλου του. Ο Παναθηναϊκός έκανε το 0-1 στη σειρά και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να επιδείξουν σθένος, πάθος και ψυχή πάνω από όλα και να «ανέβουν» την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, να πάρουν το «διπλό» και να ισοφαρίσουν τη σειρά σε 1-1.

Μπορούν; Η ομάδα αυτή έχει δείξει ότι μπορεί. Θα τον αφήσουν; Αυτό το ερώτημα μένει αναπάντητο. Ή μάλλον έχει παραμέτρους διαφορετικές: «Εδώ δεν τον αφήνουν στο ΣΕΦ, θα τον αφήσουν στο ΟΑΚΑ;» μπορεί εύλογα να απαντήσει κάποιος και δεν θα έχει άδικο. Πόσο μάλλον όταν το μυαλό του ανατρέχει σε παλαιότερους τελικούς και ενθυμείται τον καθένα κύριο με τα γκρι να αποφασίζει και να διατάζει.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ. Αυτή είναι η ουσία. Ηττήθηκε γιατί στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν το καθαρό μυαλό, την συγκέντρωση που επέδειξαν σε προηγούμενα ντέρμπι. Έχασαν τον προσανατολισμό τους, άρχισαν να ασχολούνται… με όλα, δέχονταν εύκολους πόντους από… τον Μάριτς ή τον Καλάθη τη στιγμή που αυτοί «μάτωναν» και έπαιρναν επιθέσεις βεβιασμένες και κακές.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν γιατί γι ακόμα μία φορά ο Ολυμπιακός δεν προστατεύτηκε. Αυτή τη φορά οι κ.κ. Σώμος, Αναστόπουλος κατά κύριο λόγο και ο κ. Σχινάς πήραν αποφάσεις (ή δεν πήραν) που στο ΟΑΚΑ δεν θα συμβεί ποτέ. Και δεν ξέρουμε σε αυτό το σημείο κατά πόσο τελικά λειτουργεί η πρακτική-λειτουργία του Ολυμπιακού να απέχει από την ΚΕΔ και τις κληρώσεις των διαιτητών ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουν στην ακτή Θεμιστοκλέους πάνω σε αυτό το κομμάτι. Παράπονα δέχτηκαν οι τρεις ρέφερι από τον Παπαλουκά, από τον Μίλαν Τόμιτς, ωστόσο τι να το κάνεις; Είχαν το θράσος να ευχηθούν και «καλή συνέχεια». Αυτή ήταν η (ειρωνική) απάντηση.

Στα του οίκου μας… Ο κόσμος απογοητεύτηκε, ξενέρωσε. Δεν υπάρχουν άλλες λέξεις. Γιατί έχει βαρεθεί βλέποντας κάθε φορά τρεις κύριους με γκρι να αποφασίζουν. Έχει κουραστεί βλέποντας κάποιους «ερυθρόλευκους» στα κρίσιμα να μην είναι παρών. Λάθη έγιναν. Από όλες τις πλευρές. Ακόμα και από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς ο οποίος φυσικά και δεν έχει το αλάθητο. Δεν αναφερόμαστε στην τεχνική ποινή. Ήταν ίσως η μοναδική κίνηση που έκανε (εσκεμμένα) και χειροκροτήθηκε από όλους, ωστόσο ακολούθησαν κι άλλες ανεξήγητες. Εάν παράδειγμα μόνο θα δώσουμε. Ο Χαλπερίν γιατί δεν ποτέ δεν «μπήκε» στο παιχνίδι; Και όταν λέμε «μπήκε», εννοούμε να έχει ενεργό ρόλο στο παιχνίδι.

Η επόμενη μέρα… Τίποτα δεν χάθηκε συνεχίζεται η προσπάθεια. Αυτή είναι η άποψη μας και κατά βάση της ομάδας. Το να επιδοθούμε πάλι σε γκρίνιες, μεμψιμοιρίες και οργή δεν θα βγει τίποτα. Ο Ολυμπιακός πάει στο ΟΑΚΑ την Κυριακή και πρέπει να φέρει τη σειρά στο 1-1. Αυτό θέλουν και πιστεύουν στο μεγάλο λιμάνι. Ας μείνουν ήρεμοι, προσηλωμένοι, να κοιτάξουν τα λάθη τους και τα κακώς κείμενα και είναι αρκετά αυτά, και ας πάνε στο ΟΑΚΑ για απαντήσεις αλλά και να μείνουν ζωντανοί στην διεκδίκηση του τίτλου. Αν δεν τους αφήσουν; Εδώ τον λόγο έχει η διοίκηση του Ολυμπιακού. Μόνο αυτή μπορεί να κάνει κάτι. Εδώ και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς τον… έγραψαν.

Όταν πορεύεσαι σαν ομάδα, μερίδιο στην αποτυχία έχουν όλοι, όπως και στην επιτυχία. Ας αναλάβει ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί αυτά που του αναλογούν και ας πάνε επιτέλους να παίξουν ως ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απέναντι σε θεούς και… δαίμονες. Παρά την οργή το χειροκρότημα από τον κόσμο το πήραν. Πολλές φορές.

ΥΓ: Τελικά οι φωνές στον Χριστοδούλου μετά τον τελικό Κυπέλλου από τον Θανάση Γιαννακόπουλο και στην ΚΕΔ από τον Μάνο Παπαδόπουλο (μάνατζερ ΠΑΟ) έπιασαν τόπο. Το είχαμε επισημάνει για τους τελικούς δουλεύουν. Ο κ. Χριστοδούλου θα είναι στο ΟΑΚΑ την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης

Φωνάζει ο κλέφτης

Φωνάζει ο κλέφτης

Απίστευτες προκλήσεις από τα «πράσινα παπαγαλάκια». Μιλούν ΑΥΤΟΙ για διαιτησία. Αλλο ματς έβλεπαν ή θέλουν έτσι να επισκιάσουν τα παράπονα των ανθρώπων του Ολυμπιακού;

Ο καλύτερος του Γκάλη!

Ο καλύτερος του Γκάλη!

Έπιασαν οι φωνές του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία, αφού στο ΣΕΦ οι «γκρίζοι» έκαναν ό,τι ήθελαν...

Κόρακες μέσα στο ΣΕΦ!

Κόρακες μέσα στο ΣΕΦ!

Κατάφεραν οι γκριζοφορεμένοι και... έσφαξαν πάλι τον Θρύλο στον πρώτο τελικό της Α1 με τον ΠΑΟ (70-75)!