Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

H «εκκλησία» που λέγεται ΟΑΚΑ

H «εκκλησία» που λέγεται ΟΑΚΑ
Τρίτη, 31 Μαΐου 2011 - 14:23

Ανηφορίσαμε για το ΟΑΚΑ έχοντας πολλές ελπίδες ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει το διπλό που θα του δώσει ξανά το πλεονέκτημα έδρας. Πιστέψαμε ακόμα περισσότερο ότι ο Θρύλος θα πετύχει το στόχο του, όταν είδαμε το σκορ ημιχρόνου, παρά το γεγονός ότι οι διαιτητές είχαν δείξει τις προθέσεις τους. Ξενερώσαμε στο τέλος, αφού η γεύση που μας έμεινε ήταν πικρή.

Τόσο για την εμφάνιση των «γκρι», όσο και για τις σκηνές απείρου κάλλους που είδαμε στο ΟΑΚΑ. Δεν ήταν οι κροτίδες και τα αντικείμενα που έπεσαν γύρω από το παρκέ. Αυτά έχουν γίνει δυστυχώς μέρος της καθημερινότητά μας. Αυτό που μας πείραξε εκτός από την κακή απόδοση των διαιτητών, ήταν η συμπεριφορά των «επίσημων καλεσμένων» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να βρίζουν χυδαία τους παίκτες του Ολυμπιακού από το ζέσταμα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Είναι γεγονός ή όχι ότι η αστυνομία ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ετσιθελικά στην ΚΑΕ Ολυμπιακός να κλείνει την πτυσσόμενη κερκίδα που βρίσκεται πίσω από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο στα ντέρμπι του ΣΕΦ; Είναι. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να θεωρεί σωστή αυτή την απόφαση, από τη στιγμή που στο ΟΑΚΑ δεν γίνεται το ίδιο. Η εξέδρα πίσω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού μένει πάντα ανοιχτή, δεν έχει κλείσει ούτε μια φορά. Αν αυτό δεν είναι περίεργο, τότε πως μπορούμε να το αποκαλέσουμε;

Δεν είναι πάντως το χειρότερο. Αυτό που «χτυπάει» πιο άσχημα στο μάτι είναι οι πολυθρόνες που έχει τοποθετήσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Είναι δυνατόν να δίνονται αυτές οι θέσεις σε ανθρώπους που απλά πληρώνουν αδρά για να τις αποκτήσουν; Μπορεί να είναι αυτό το μοναδικό κριτήριο; Φυσικά και όχι. Αυτά τα καλόπαιδα, λοιπόν, δεν σταμάτησαν στιγμή να βρίζουν χυδαία τους παίκτες του Ολυμπιακού. Είχαν ιδιαίτερη «αδυναμία» στον Σπανούλη και τον Τεόντοσιτς, αλλά η μπάλα τους πήρε όλους ανεξαιρέτως.

Χαρακτηριστική στιγμή της βεντέτας που άνοιξαν με τον «Kill Bill» ήταν η αφιέρωση που τους έκανε ο διεθνής γκαρντ όποτε σκόραρε, με αποκορύφωμα το τρίποντο που έβαλε στο τρίτο δεκάλεπτο. Λίγο αργότερα, όταν ένα κινητό (!) έπεσε στο παρκέ, ο Σπανούλης έκανε σπριντ για να προλάβει να το αρπάξει πριν το ball boy του Παναθηναϊκού.

Τα ίδια «καλόπαιδα» σηκώθηκαν, έφτασαν μέχρι τη γραμμή και έβρισαν ξανά τον παίκτη του Θρύλου, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί ο Τεόντοσιτς και να αντιδράσει από τον πάγκο. Φυσικά για τον Μίλος όλοι είχαν έναν… καλό λόγο να πουν. Για τους χούλιγκαν των πολυθρόνων δε μίλησε κανείς. Ούτε καν οι διαιτητές που έπρεπε να τους στείλουν σπίτι τους πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Μερίδιο ευθύνης σε όσα συμβαίνουν έχει δίχως άλλο και η ΚΑΕ Ολυμπιακός, η οποία ανέχεται να της «κόβουν» εισιτήρια για να κλείνει στα εντός έδρας ματς η μια πτυσσόμενη κερκίδα, αλλά δεν θέτουν βέτο για όσα αστεία συμβαίνουν στην Καλογρέζα. Αν οι άνθρωποι της ομάδας δεν χτυπήσουν το χέρι με αποφασιστικότητα, τίποτε δεν θα αλλάξει.

Διαβάστε επίσης

Ζαβλανός ο «μαθηματικός»

Ζαβλανός ο «μαθηματικός»

Καλή χαρακτήρισε την διαιτησία ο παρατηρητής του αγώνα και μέλος της ΚΕΔ… (ποιος άλλος;) Νίκος Ζαβλανός

Επιλεκτική μνήμη...

Επιλεκτική μνήμη...

Στον ΠΑΟ ξεχνούν το μπουκάλι που είχε πετάξει ο Μποντιρόγκα και την επίθεση στην αποστολή του Θρύλου...