Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δείχνουμε τι εστί ΠΕΙΡΑΙΑΣ!

Δείχνουμε τι εστί ΠΕΙΡΑΙΑΣ!
Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011 - 20:08

Διαύγεια και καθαρές σκέψεις ετούτες τις ώρες δεν υπάρχουν. Ο Ολυμπιακός πρέπει το βράδυ της Τετάρτης (22:00/ΝΕΤ/live από το gavros.gr να ανταπεξέλθει του εαυτού του, της πίεσης που βαραίνει από το 2-0, να ξεπεράσει όποιο άγχος και σύγχυση έχουν επέλθει και να φτάσει στο 2-1 απέναντι στον Παναθηναϊκό, ώστε να διεκδικήσει ότι μπορεί και του επιτρέψουν σε τέταρτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Σαφώς και τα πράγματα, εδώ που φτάσαμε έτσι όπως φτάσαμε, δεν είναι εύκολα, δεν είναι ρόδινα, ωστόσο η προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» δεν παύει να συνεχίζεται. Το να κάτσουμε να γράψουμε για πεισμωμένους παίκτες που πληγώθηκε ο εγωισμός τους και όλα αυτά τα… ηρωικά, αν δεν έρθουν αποτελέσματα, δεν έχουν καμία μα καμία αξία. Ακούγονται ουτοπικά στον κόσμο του Ολυμπιακού ο οποίος πέρα από σεβασμό και ισονομία επιθυμεί και άλλα…

Πειθαρχία, συγκέντρωση, λάθη
Επιθυμεί να δει παίκτες με ψυχή και τσαμπουκά, αλλά ταυτόχρονα και πονηρούς ώστε να μην πέσουν στην παγίδα που θέλουν να τους στήσουν. Να δει παίκτες και προπονητές, με καθαρό μυαλό, πειθαρχημένους και συγκεντρωμένους, που δεν θα ασχολούνται οτιδήποτε διαφορετικό από ότι το παιχνίδι τους. Να μην εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, η αγωνιστική απειθαρχία που είδαμε στο ΟΑΚΑ και ειδική μνεία γι αυτήν έκανε και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς το ίδιο βράδυ.

Στάχτη στα μάτια
Για τη διαιτησία τώρα είναι απλά τα πράγματα… Εμάς από το μυαλό δεν μας βγαίνει πως η διαιτησία των Γκόντα, Κορομηλά, Αφεντουλίδη θα είναι τύπος και υπογραμμός. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Ίσα-ίσα «πάτημα» στους «πράσινους» θα δώσουν στο να «ανακαλύψουν» πράγματα, να φωνάξουν και να διοχετεύσουν την προπαγάνδα τους. Ευκαιρία έχουν άλλωστε, δεν χάνονται όπως ο Ολυμπιακός και να είστε σίγουροι ότι στο ΟΑΚΑ θα κάνουν ότι είναι δυνατόν. Τέλος πάντων, μακριά πήγαμε.

«Δεν τελείωσαν»
Στο τώρα… Στο μεγάλο λιμάνι, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δούλεψε πάνω στα λάθη της ομάδας που διέγνωσε στους δύο πρώτους τελικούς αλλά και στην ψυχολογία των παικτών του. Επιφανειακά βλέποντάς το κανείς, δεν είναι εύκολο ωστόσο στο Πειραιά γνωρίζοντας τι αξίζουν, θέλουν και πιστεύουν σε κάτι καλύτερο. Στυγνά και ψυχρά να το δει άλλωστε κανείς, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Με κλασσική 12άδα

Προβλήματα τραυματισμών, τουλάχιστον δεν αντιμετωπίζει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος έκανε ανάλυση μέσω βίντεο στους παίκτες του πριν την βραδινή προπόνηση της Τρίτης, ενώ το πρωί της Τετάρτης θα επισκεφτούν το ΣΕΦ για το καθιερωμένο χαλάρωμα και να πάρουν κάποια σουτ.
Η 12άδα που θα παραταχθεί στο ΣΕΦ θα είναι η κλασσική των τελικών, με τους Μιχάλη Πελεκάνο και Δημήτρη Κατσίβελη να μένουν εκτός αγωνιστικής αποστολής.

Κεφάλαιο κόσμος
Πολλά έχουν –τεχνηέντως- ακουστεί και ακόμα περισσότερα γραφτεί για την συμπεριφορά που θα έχει ο κόσμος. Είναι εμφανές, ακόμα και ο πλέον αδαής το καταλαβαίνει, ότι από το βράδυ της περασμένης Κυριακής έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια δημιουργίας κλίματος. Μία προσπάθεια ώστε να εξοργίσουν τον κόσμο του Ολυμπιακού-ο οποίος δύο φορές απέσπασε τα συγχαρητήρια από έναν σκληρό κριτή του, τον Πάνο Μπιτσαξή- για να πάνε να κάνουν… τη δουλειά τους. Για τώρα και για του χρόνου.
Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα είναι εκεί για να στηρίξει την ομάδα του με πάθος και αληθινή αγάπη. Όπως μόνο αυτός ξέρει. Ούτε υποκριτικά, ούτε στο βωμό συμφερόντων και οφελών.

Διαβάστε επίσης

Μάγκες πάρτε το!

Μάγκες πάρτε το!

Ο Θρύλος καλείται να πάει κόντρα σε όλους και να κάνει το 2-1 με τον ΠΑΟ (απόψε 22:00 Live στο gavros.gr)...