Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μίλος, ο Θρύλος σε έχει ανάγκη

Μίλος, ο Θρύλος σε έχει ανάγκη
Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011 - 22:24

Το ταλέντο με το οποίο τον προίκισε ο Θεός είναι ανεπανάληπτο. Ο Μίλος Τεόντοσιτς είναι στα 24 του ένας από τους πιο ποιοτικούς πλέι μέικερ στον πλανήτη, όμως το τελευταίο διάστημα μοιάζει περισσότερο με παίκτη της σειράς.

Η εμφάνισή του στον τελικό του Κυπέλλου μας έπεισε ότι θα δούμε σπουδαία πράγματα στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όμως ο Σέρβος κολυμπάει έξω από τα νερά του. Εκνευρίζεται με τις αποφάσεις προπονητών και συμπαικτών, είναι κακός επιθετικά και το χειρότερο όλων, «μαύρη τρύπα» στην άμυνα, η οποία είναι το σημαντικότερο κομμάτι σε αυτά τα ματς.

Ο Ιβκοβιτς δεν ήταν ευχαριστημένος από την εμφάνισή του στον πρώτο τελικό. Τα 4/13 σουτ που είχε ο 24χρονος γκαρντ, τα τέσσερα λάθη και η μόλις μια ασίστ σε 27 λεπτά συμμετοχής, ήταν αρκετά για να τον βάλουν στο μάτι του κυκλώνα. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο γήπεδό του, απώλεσε το πλεονέκτημα έδρας για το οποίο πάλεψε σκληρά σε όλη τη διάρκεια της περιόδου και η σχέση των δυο Σέρβων πέρασε σε άλλο επίπεδο.

Τα «τρελά» σουτ του Μίλος πλήγωσαν τον Ολυμπιακό, αν και για να λέμε την αλήθεια, σε άλλα ματς αποδείχτηκαν σωτήρια. Οταν οι «ερυθρόλευκοι» κολλούν στο σετ παιχνίδι, η μπάλα καταλήγει συνήθως στον Τεόντοσιτς και αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι ο Σέρβος γίνεται πιο συχνά από κάθε άλλον θέμα συζήτησης. Κάποιες φορές είναι ο ήρωας της τελευταίας στιγμής, κάποιες άλλες το… παλιόπαιδο που κρεμάει την ομάδα. Αυτά έχει ο πρωταθλητισμός και η μοίρα των παικτών με το καλώς εννοούμενο θράσος.

Το σίγουρο είναι ότι τη δεδομένη στιγμή ο Τεόντοσιτς δεν βοηθάει την ομάδα. Περισσότερο την πονάει, γιατί δεν σκοράρει, δεν οργανώνει σωστά και δεν παίζει άμυνα τον προσωπικό του αντίπαλο. Ο Καλάθης, για παράδειγμα, έμοιαζε σε κάποιες φάσεις με NBAer στο ΣΕΦ κι αυτό είναι απαράδεκτο.

Ο Ιβκοβιτς βλέπει τι γίνεται και όταν ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 61-66, απέσυρε στον πάγκο το αγαπημένο του παιδί. Είπαμε, καλός ο Μίλος, αλλά όταν δεν τραβάει, πρέπει να κάθεται στον πάγκο. Από εκεί και πέρα, είναι δικό του θέμα αν θα χειροκροτεί ή όχι τις προσπάθειες των παικτών του, αν χαίρεται για την ομάδα ή αν θα αρκείται σε ρόλο θεατή.

Η δυσφορία του Σέρβου μόλις βγήκε από το παρκέ στο τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα της Τετάρτης ήταν εμφανής, όμως ο Ιβκοβιτς δεν ασχολήθηκε μαζί του. Οσοι έχουν μπασκετικό μάτι κατάλαβαν πως ο Ολυμπιακός είχε στόχο να πιέσει ασφυκτικά για να πάρει τη νίκη έστω και στα τελευταία λεπτά και έτσι έγινε.

Ενα επί μέρους 15-2 με τους Γκόρντον, Σπανούλη, Πελεκάνο, Πρίντεζη, Μπουρούση στην πεντάδα ήταν αρκετό για τους Πειραιώτες, οι οποίοι έκαναν μια επική αντεπίθεση και πανηγύρισαν τον θρίαμβο μαζί με τον κόσμο τους.

Οσο για τον Τεόντοσιτς, καλό θα είναι να συγκεντρωθεί εν όψει του τέταρτου τελικού, γιατί η ομάδα τον έχει ανάγκη. Ο Ιβκοβιτς δεν σκοπεύει να του χαριστεί, ειδικά όσο ο Μίλος γκρινιάζει για όλους και για όλα. Αν ο κορυφαίος Ευρωπαίος για το 2010 θέλει πραγματικά το πρωτάθλημα, τότε θα πάει στο ΟΑΚΑ συγκεντρωμένος για να κάνει αυτό που ξέρει και μπορεί.

Να πάρει από το χέρι τον Ολυμπιακό και να τον οδηγήσει στο διπλό που θα φέρει τη σειρά στο match ball. Εμείς όπως και όλοι οι ΓΑΥΡΟΙ έχουμε απαιτήσεις από τον Σέρβο, γιατί το ταλέντο του το διαθέτουν ελάχιστοι σε όλο τον πλανήτη. Πρέπει να χαλιναγωγήσει τα συναισθήματά του, να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και να μη σπαταλήσει τον ιδρώτα που έχει χύσει όσα χρόνια βρίσκεται στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης