Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ξεχασμένος εκτελεστής

Ο ξεχασμένος εκτελεστής
Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011 - 00:42

Η αλήθεια είναι πως εκπλαγήκαμε όταν λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του τρίτου τελικού μάθαμε πως ο Μάρκο Κέσελ έχασε τη θέση του στη δωδεκάδα από τον Μιχάλη Πελεκάνο. Οχι γιατί περιμέναμε κάτι τρομερό από τον Σέρβο, αλλά επειδή ο Ελληνας περιφερειακός δεν είχε βρει φέτος ρόλο και αρκετό χρόνο συμμετοχής, ειδικά σε τόσο σημαντικούς αγώνες. Παρόλα αυτά, ο Ιβκοβιτς έκανε πάλι το θαύμα του.

Δεν δίστασε να στείλει στην άκρη του πάγκου τον συμπατριώτη του και στο τέλος πετούσε στα σύννεφα για το γεγονός ότι μια «ρεζέρβα» του έκανε τη δουλειά που πραγματικά είχε ανάγκη.

Ο Πελεκάνος, ένας από τους πιο αδικημένους Ελληνες παίκτες, έχει περάσει πολλά. Επέστρεψε στο Λιμάνι έπειτα από ένα χρόνο δανεισμού στο Μαρούσι και έπρεπε να παλέψει σκληρά για να διατηρήσει τη θέση του στο ρόστερ.

Βρέθηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν μεταξύ πάγκου και εξέδρας, ήταν ο άνθρωπος που συμπλήρωνε τις προπονήσεις, αλλά ήταν και συμβιβασμένος με τη μοίρα του από την πρώτη στιγμή που γύρισε στον Πειραιά. Κι αυτό αποδείχτηκε ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έδειξε τι σημαίνει ομάδα στο σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς.

Πολλοί πίστεψαν ότι ο Πελεκάνος δεν θα έμπαινε στο παρκέ, όμως ο Ντούντα είχε καταστρώσει το σχέδιό του. Ο έμπειρος γκαρντ εκτέλεσε τον Παναθηναϊκό αμέσως μόλις μπήκε στο παιχνίδι, έπαιξε τρομερή άμυνα, πήρε ένα κάπως βιαστικό σουτ και το έχασε, όμως ήταν εύστοχος όταν η μπάλα ζύγιζε πολλά κιλά και έκανε το 68-66 που μετέτρεψε το ΣΕΦ σε καμίνι. Η συμβολή του στο ξέσπασμα του Θρύλου ήταν καταλυτική.

Τέτοιους παίκτες χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Παίκτες που να αντιλαμβάνονται το βάρος της φανέλας που φορούν, αθλητές έτοιμους ανά πάσα στιγμή να μπουν στο γήπεδο και να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Σύμφωνοι, ο Κέσελ είναι –θεωρητικά- καλύτερος παίκτης. Εμείς όμως προτιμούμε τον Πελεκάνο και τον κάθε Πελεκάνο που όταν έχει μια ευκαιρία, δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να δικαιώσει όσους τον πιστεύουν.

Διαβάστε επίσης

Λακωνικός ο ‘Ιβκοβιτς

Λακωνικός ο ‘Ιβκοβιτς

Χαμηλούς τόνους κρατάει ο Ντούντα ενόψει του τέταρτου τελικού που γίνεται το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ.

Η φάση... non call

Η φάση... non call

Τον διαιτητή Τάσο Πηλοΐδη θα βρει ξανά στον δρόμο του ο Ολυμπιακός και το gavros.gr θυμίζει…