Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συγνώμη σε Αγγελόπουλους

Συγνώμη σε Αγγελόπουλους
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 - 20:03

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, με την οποία ενημερώνει πως η αθλητική εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ», εν όψει της δίκης που ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα 20/6, ανασκεύασε αναφορικά με τα συκοφαντικά δημοσιεύματα και τις ύβρεις που είχε εξαπολύσει προς τα πρόσωπα των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου.

Να θυμίσουμε ότι σε δημοσιεύματα του Ιουνίου 6,7 και 8 του 2010, η εν λόγο εφημερίδα στη στήλη της «πρασινοφρουρός» είχε επιτεθεί τους αδελφούς Αγγελόπουλους με χυδαίες και βαριές εκφράσεις. Φυσικά τα αδέλφια κινήθηκαν δικαστικώς και η αθλητική εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ» στο σημερινό της φύλλο, στην ίδια στήλη ανασκευάζει, εξυμνώντας πλέον το ήθος, τη συμβολή και την προσφορά των Αγγελόπουλων στην κοινωνία και το άθλημα του μπάσκετ.

Πιο συγκεκριμένα η πειραϊκή ΚΑΕ αναφέρει:

«Η εφημερίδα Πράσινη ενόψει της δικής της Δευτέρας (20-6-2011) με κατηγορούμενους τους Θεόδωρο Μαροσούλη του Δημητρίου, Παναγιώτη Μπόμη του Ανδρέα και Ευάγγελο Ζορμπά του Δημητρίου και μηνυτές τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελοπούλου, ανασκεύασε πλήρως το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων της στις 6, 7 και 8 Ιουνίου 2010 για τους αδελφούς Αγγελοπούλους σε σχέση με τον αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός της 6ης Ιουνίου 2010 και με τα επεισόδια που έγιναν εκεί.

Ειδικότερα με καταχώρηση της στο φύλλο της 19ης Ιουνίου 2011, αναγνωρίζει ότι όλοι οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί και οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί για τους κύριους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο ήταν ψευδείς και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η εφημερίδα δήλωσε επίσης ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι «ουδέποτε έχουν προάγει οποιαδήποτε μορφή βίας στον αθλητισμό αλλά αντιθέτως αγωνίζονται με αποφασιστικότητα και ευγένεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού και ασχολήθηκαν με τα διοικητικά της καλαθοσφαίρισης από αγάπη για το άθλημα και όχι για να κερδίσουν χρήματα και δημοφιλία», καθώς επίσης «ότι τους τιμούμε για την άψογη πολιτεία τους και την ανιδιοτελή συμβολή τους στην προαγωγή και την εξύψωση του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης».

ΤΑ «ΛΟΓΙΑ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ

Πολλοί δε, να έχουν λησμονήσει παλαιότερα λόγια του Γιώργου Αγγελόπουλου, ο οποίος σε επίσημη παρουσίαση της ομάδας είχε αφήσει να εννοηθεί πως… τίποτα δεν θα πέφτει κάτω. Πολλοί το αψήφησαν, αλλά όπως όλοι μπορείτε να κατανοήσετε, ΤΕΛΟΣ στα συκοφαντικά σχόλια, στους χυδαίους χαρακτηρισμούς και την προσβολή δύο ανθρώπων που από την πρώτη ημέρα ενασχόλησής τους έδειξαν προς κάθε κατεύθυνση το ήθος τους και τις προθέσεις τους.

Η δικαίωση, νίκη όπως θέλετε χαρακτηρίστε το, ούτως ή άλλως δεν αλλάζει την ουσία, καταδεικνύει και το τέλος των παιχνιδιών ή τουλάχιστον τα όρια αυτών. Δεν μπορεί ο καθένας πίσω από την ανωνυμία του να χλευάζει και να συκοφαντεί, πόσο μάλλον αυτούς τους δύο ανθρώπους. Υπάρχουν όρια, αυτά ξεπεράστηκαν και αναγκαστικά (ορθώς) η όλη διαδικασία πήρε την οδό που έπρεπε και της άρμοζε. Και η δικαίωση ήρθε με την ανασκευή της ίδιας της στήλης που καταφέρονταν εναντίον της ισχυρών αντρών της ΚΑΕ.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Η δράση των Αγγελόπουλων και η αντίδραση που επέφερε, με το να ανασκευάσει η συγκεκριμένη εφημερίδα, κρίνεται πρωτοποριακή καθώς ανάλογη εξέλιξη δεν έχει υπάρξει ξανά, τουλάχιστον σε τόσο μεγάλο βαθμό. Έγινε η αρχή και φαίνεται να μπαίνει ένα τέλος σε όλο αυτή την ασυδοσία ύβρεων και αισχρών κατασκευασμάτων.

Διαβάστε επίσης

Θέλει Νίλσεν η Βαλένθια

Θέλει Νίλσεν η Βαλένθια

Με το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που πήραν από την πώληση του Σαβάνοβιτς, οι «Νυχτερίδες» σκοπεύουν να κάνουν μεταγραφές ουσίας.